Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

klasična bajka uz humor

ZKL ima novu predstavu: 'Našu Trnoružicu ne spašava princ'

Autor Nikolina Kunić
Autor Nikolina Kunić

Zagrebačko kazalište lutaka pripremilo je novu predstavu koja unosi novitete u bajku, a kako je na njoj bilo raditi, otkriva glavna glumica

Izvor: Robert Gašpert

U Zagrebačkom kazalištu lutaka prošli je tjedan održana premijera ‘Trnoružice’ koja i nakon brojnih filmskih, kazališnih i književnih adaptacija i dalje zaokuplja dječju maštu. Lutkarska adaptacija u režiji Saše Broz slijedi klasični predložak uz raskošne lutke Davida Peroša Bonnota i romantičnu glazbu Alana Bjelinskog, a naslovnu ulogu igra Katarina Perica Kirin koja nam je otkrila zbog čega je posebno uživala u radu na toj predstavi.

Story: Bajka o Trnoružici brojnim je generacijama jedna od omiljenih priča iz djetinjstva. Razlikuje li se uopće radnja predstave od one u djelu braće Grimm?
Naša ‘Trnoružica’ velikim dijelom prati originalnu bajku, no za razliku od izvornika u kojem princ spašava uspavanu ljepoticu, u našoj se adaptaciji pojavljuje zagonetni vrtlar koji budi Ružicu iz dvjestoljetnog sna. Nastojali smo predstaviti mladoj publici klasičnu bajku koju svi poznaju i vole, ali i obogatiti je humorom i svježinom pristupa. 

Izvor: Ines Novković

Story: Ovo je treća lutkarska predstava na kojoj radite s redateljicom Sašom Broz te druga u kojoj igrate glavni lik. Kako biste opisali vašu kreativnu suradnju?

Da, ovo je moja treća suradnja u Zagrebačkom kazalištu lutaka sa Sašom Broz. Rad na predstavi sa Sašom uvijek je zabavan, inspirativan i kreativan. Glumcu daje potpunu slobodu u kreaciji uz jasne smjernice pa u procesu stvaranja uloge uistinu uživam. 

Story: Igrali ste u brojnim lutkarskim predstavama, po čemu je ova uloga Trnoružice posebna?
U ZKL-u sam od 2007. godine, odigrala sam svakojake uloge i surađivala s raznim redateljima. Svaka je uloga posebna i drukčija, tako i Ružica. Uistinu sam uživala stvarajući ovu i nadam se da će publika uživati zajedno s nama. Cijeli ansambl predstave napravio je sjajan posao i s nestrpljenjem očekujemo naše malene posjetitelje, a i nadamo se da će nam epidemiolozi ubrzo omogućiti da ponovno igramo pred punim gledalištem.

Najčitanije

Najnovije