Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

40 GODINA USPOMENA

Olivera Balašević o svom suprugu: 'Đorđe je polubog'

Autor Karmen Miletić
Autor Karmen Miletić

Kroz suze se prisjetila svoga djetinjstva i Đoletovih savjeta tijekom pisanja knjige

Izvor: Facebook

Supruga pokojnog Đorđa Balaševića, Olivera, 2019. izdala je knjigu 'Planeta dvorište' o svom životu. Tri i pol mjeseca nakon smrti pjevača odlučila je izaći pred publiku i nastaviti s predstavljanjem knjige, a tim je povodom dala i intervju za Kurir televiziju. Ispričala je detalje iz svoga djetinjstva, kako je zavoljela gimnastiku, kakav je bio njen odnos s ocem i s Đoletom koji joj je davao i savjete tijekom pisanja knjige. 

'Razmjenjivali smo ideje, stavove, emocije, strasti 40 godina i to ne dolazi tako 'sad mi je to kliknulo'. Djeci bih ispričala priču svog odrastanja. Oni bi rekli: 'To je kao da gledam film, zašto ti to ne zapišeš?', a on bi rekao: 'Moraš biti jako strpljiva, ti si nestrpljiva, pomoći ću ti, ali moraš biti strpljiva.' Ruka koja me 40 godina držala na ramenu nije me zastrašivala. Uvijek me je podržavao, njegova ruka je i dalje tu', ispričala je Olivera. U intervjuu se 62-godišnja Olivera dotakla i odnosa s ocem koji je kroz život pokušavala popraviti, ali bezuspješno. 

'Ja sam se iskreno nadala da će mi se javiti kada u lokalnom listu 'Zrenjanin' vidi fotografiju djevojčice sa šest medalja iz gimnastike. Zato sam se i odabrala baviti sportom. Mislila sam kada vidi sliku iz 'Arene' ili 'TV revije' da će mu sigurno kamen u grudima bar malo napuknuti. Nazvala sam ga, predstavila se svojim starim imenom i novim prezimenom, objasnila mu, htjela sam ga obavijestiti i da ima dvije unuke. Pauza je dugo trajala, nakon nekog vremena, s druge strane, rekao je: 'Pogriješili ste.' Otišla sam to pročitati Đorđu, je li to tolika muka, je li to dovoljno jasno. To nije lako, Đorđe je polubog. Način kako je on baratao emocijama u onom najfinijem smislu, trebalo je doći pred njega, drhtati pred zmajem, trebalo je to pročitati.

Povezane vijesti

Zacrvenio mi se nosić kao Rudolfu, on je rekao: 'Pa ja to ne znam, nisi mi nikad rekla da si ga nazvala.' To je dio života, muke, nisam to rekla ni mami. To je ta moja čežnja i želja da se stvari poslože kao neka slagalica. On je pustio suzu i rekao: 'Mislio sam da je to tebe prošlo'. Više sam taj križ vukla nego što sam ga nosila, nisam mu dala da prevlada', ispričala je Olivera. 

Đorđe i njegova Olja, kako ju je od milja zvao, upoznali su se krajem sedamdesetih, a on joj je tijekom života posvetio brojne stihove. Kako se zaljubio u djevojku iz Zrenjanina opisao je u pjesmi Provincijalka: 'Rekli su mi da je došla iz provincije, strpavši u kofer snove i ambicije...' Zaprosio ju je preko telefona, a u sretnom braku dobili su dvije kćeri, Jelenu, Jovanu te sina Aleksu. 

Najčitanije

Najnovije