Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ČARI MAJČINSTVA

Ana Vučak Veljača uživa u majčinstvu: 'Kad se Juli smije, dala bih joj sve'

Autor Maja Šitum
Autor Maja Šitum

Glumica Ana Vučak Veljača prije četiri mjeseca rodila je djevojčicu Juli. Otkrila nam je kako se snalazi u novoj ulozi mame, u čemu posebno uživa, kako će s bebom provesti ljeto i kakav je otac njezin suprug Ivan Veljača

Izvor: Robert Gašpert

Koje su najljepše strane majčinstva? “Neopisiva sreća i ljubav koju u tebi proizvede to malo biće,” odgovara glumica Ana Vučak Veljača koja je prije četiri mjeseca postala mama predivne djevojčice Juli. Dovoljan je jedan pogled da bude jasno koliko uživa u najvažnijoj životnoj ulozi, baš kao i njezin suprug, scenograf Ivan Veljača.

- Prva četiri mjeseca prošla su jako brzo. Istina je da s malom bebom vrijeme leti, dani su ispunjeni i aktivni, stalno je nešto novo. Uživam biti mama. Prva dva mjeseca imali smo burnije noći i malo sati sna, no sada već Juli prespava u komadu velik dio noći pa je i sve puno jednostavnije - opisuje akademska glumica.

- Rodila sam Juli potkraj veljače i u tom razdoblju bolnica Sveti Duh dopustila je pratnju na porođaju pa je Ivan bio sa mnom, što mi je mnogo značilo. Porođaj je prošao super, dosta dugo je trajao, ali srećom bez ikakvih komplikacija. Čim se rodila, stavili su mi je na prsa na dva sata maženja. U trenutku kada su je stavili na mene, moja tek rođena beba digla je glavu i pogledala me u oči. Taj trenutak nikada neću zaboraviti. Bili smo sve troje zajedno, to je bilo jako lijepo i emotivno. Nakon toga smo se svi ponovno vidjeli kada su nas dvije otpustili iz bolnice. Ivan je došao po nas, a kod kuće nam je ostatak obitelji priredio doček. Odlučili smo ispočetka s njom biti potpuno sami da se upoznamo s našom malenom, kao i ona s nama. Istodobno je bilo i najljepše i najnapornije, sjećam se da je svako malo jedno od nas dvoje plakalo od ganuća - prvih, emotivnih trenutaka s kćerkicom veselo se prisjeća Ana i otkriva kakva je beba.

- Juli je preslatka, znam se šaliti da je moja mala šarmerica, kada se nasmije - dala bih joj sve. Od prvog dana jako je aktivna, puno maše rukicama i nogicama, voli se smijati i već zna i protestirati. Glasna je na nas, sve je zanima i iz dana u dan istražuje svijet i svoje mogućnosti. Čini mi se da će biti živahna djevojčica, što me jako veseli jer u tome prepoznajem sebe - govori ponosna mama koja je sa suprugom za svoju kćerkicu odabrala nesvakidašnje i vrlo lijepo ime.

ana vučak veljača Izvor: Robert Gašpert

- Lani smo ljetovali na Visu i jednu večer gledajući ispred sebe brod Julija palo mi je na pamet ime Juli. Ivanu se odmah svidjelo i nekako smo znali da će, ako bude curica, biti Juli. Sjelo je bez puno razmišljanja, iako to ime nismo znali od prije, tada nam se pojavilo u mislima i znali smo da je to to - kaže 34-godišnjakinja i otkriva što ju je najviše iznenadilo u prvim danima majčinstva.

- Začudilo me kako sam mogla funkcionirati s malo sna. Poznata sam spavalica i uvijek sam teško funkcionirala s malo sati sna, ali, eto, u jednom danu sve se promijenilo. Toga me bilo najviše strah kako ću izdržati neprospavane noći, ali postporođajni hormoni su čudo - kaže zvijezda filma ‘Iza sna’ te dodaje ima li, kada je o majčinstvu riječ, nekih ne toliko pozitivnih stvari.

- U ovom trenutku ne vidim negativne strane, još jašem na hormonima sreće. Šalu na stranu, ne zavaravam se i znam da majčinstvo kao i bilo koja druga životna uloga ima i svojih teških strana i da ću i na njih naići, ali općenito na život gledam pozitivno. Uvijek za sve postoji rješenje i tako ću učiti i svoju kćer - govori Zagrepčanka kojoj u svemu pomaže suprug, Zlatnom Arenom ovjenčan scenograf.

- Ivan se odlično snašao, divan je tata. Brižan, predan, opušten. Od prvog je dana potpuno uključen u sve. Upravo je završio jedan veliki projekt na kojem je bio angažiran posljednjih mjeseci i sada uživamo - govori Ana.

Zahvaljujući tom Ivanovom projektu Juli je već posjetila svoj prvi televizijski set, a bila je to i prilika za uživanje uz more.

- Dio serije na kojoj je Ivan radio sniman je i u Splitu, pa smo nas dvije otišle s njim na tri tjedna kako bismo bili zajedno. To mi je bio prvi odlazak s Juli na more, imala je tri mjeseca i nismo znali kako će to funkcionirati, no pokazalo se super. Dok je Ivan radio, nas dvije smo danju uživale u šetnjama i morskom zraku, a večeri su bile rezervirane za druženje naše male obitelji. U jednom trenutku pridružili su nam se i moji roditelji koji su uživali u prvom ljetu s unučicom - opisuje voditeljica HTV-ova kulinarskog showa ‘Kuhan i pečen’ koja se nakon boravka u Dalmaciji s obitelji vratila u Zagreb.

ana vučak veljača Izvor: Robert Gašpert

ana vučak veljača Izvor: Robert Gašpert


- Dane provodimo tipično onako kao kada imaš četveromjesečnu bebu. Na rodiljskom sam dopustu pa trenutačno mogu biti potpuno posvećena svojoj djevojčici. Naš je ritam: spavanje, hranjenje, šetnje, igranje i tako ukrug. Kod nas se puno pjeva, stalno izmišljamo pjesmice za Juli i smijemo se sami sebi. Kod kuće nam je veselo i iako zna biti naporno, zapravo je jako zabavno - govori i dodaje hoće li ljeto provesti u metropoli ili će ipak biti vremena za ponovni odlazak na Jadran.

- Plan je uživati u prvom ljetu s našom bebom. Trenutačno se bavimo uređenjem novog stana, sredinom ljeta odlazimo na more, a vidjet ćemo što donosi jesen - opisuje članica ansambla zagrebačkog dječjeg kazališta Trešnja u čijim će predstavama, kada malo naraste, uživati i Juli.

Bi li htjela da i ona jednog dana krene roditeljskim stopama?

- Želim joj da bude sretna beba, pa djevojčica, pa djevojka, pa žena. Što god odabere i što će je činiti sretnom, podržat ću i osluškivati njezine interese. Budući da su joj i mama i tata vezani uz kazalište i film, to će joj sve biti blisko, a hoće li je zainteresirati, odlučit će sama - zaključuje Ana.

Povezane vijesti

Izbor Urednika

Royals