Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PJESMA ZA DIANU Što se krije iza stihova pored kipa pokojne princeze?

Riječ je o pjesmi pročitanoj na memorijalnoj misi za Dianu 2007.

 Izvor: Profimedia

Prinčevi William i Harry otkrili su u četvrtak kip pokojne majke princeze Diane povodom njezina 60. rođendana. Ispod statue u vrtu Kensingtonske palače ugravirana je i pjesma 'The Measure of A Man' koja je 2007. bila i dio memorijala za pokojnu princezu. Ugravirani su stihovi: 'Ovo je mjerilo vrijednosti žene kao žene, nevezano za njeno rođenje. Nije važno gdje je boravila, već je li imala srce, kako je 'odigrala' ulogu koju joj je Bog namijenio...'  Autor pjesme je nepoznat, ali popularni stihovi obično se čitaju na sprovodima kako bi se prisutni prisjetili voljene osobe koja je umrla.

 Izvor: Profimedia

U zajedničkoj izjavi William i Harry rekli su: 'Danas, na dan koji bi bio 60. rođendan naše majke, sjećamo se njezine ljubavi, snage i karaktera - osobina koje su je učinile snagom dobra u cijelom svijetu, kojima je na bolje promijenila nebrojene živote. Svaki dan želimo da je još uvijek s nama i nadamo se da će ovaj kip zauvijek biti viđen kao simbol njezina života i naslijeđa'. 

Iz Kensingtonske palače poručili su da je cilj Dianine statue prenijeti toplinu, eleganciju i energiju Diane uz njezin rad i utjecaj koji je imala. Lik princeze od Walesa okružen je s troje djece koja predstavljaju univerzalnost i njen utjecaj na brojne generacije. Kensingtonska palača u kojoj je nekada živjela princeza Diana nudi otvorena vrata širokoj javnosti, a njeni mnogobrojni obožavatelji jedva su dočekali vidjeti novi kip u vrtu palače. 

 Izvor: Profimedia

 Izvor: Profimedia

Povezane vijesti

Magazin

Royals