Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJDRAŽOJ MAJCI

UJEDINJENA BRAĆA William i Harry otkrili kip princeze Diane

Autor Karmen Miletić
Autor Karmen Miletić

Iz palače su poručili da statua prikazuje toplinu, eleganciju i energiju Lady Di

Izvor: Profimedia

Princ William i princ Harry 60 godina od rođenja majke Diane obilježili su otkrivanjem njenog kipa u vrtu Kensingtonske palače. Čini se da su braća na ovaj emotivan dan na stranu ostavili razmirice i dobro raspoloženi prošetali Sunken Gardenom, a potom maknuli prekrivač s kipa kojeg je izradio kipar Ian Rank-Broadley. Inače, Dijanini sinovi statuu su naručili još 2017. u želji da pomogne svima koji posjete palaču Kensington da razmisle o svom životu i nasljeđu. Kako piše Daily mail, kip je nadahnut Dianinom božićnom čestitkom iz 1993. (prvoj bez princa Charlesa) na kojoj nosi istu košulju, suknju i remen dok se s ljubavlju smiješi svojim sinovima koji su danas rekli da kip odražava 'posljednje razdoblje njenog života kada je stekla sigurnost u svoju ulogu humanitarke'.

Izvor: Prodimedia

'Danas, na dan koji bi bio 60. rođendan naše majke, sjećamo se njezine ljubavi, snage i karaktera - osobina koje su je učinile snagom dobra u cijelom svijetu, kojima je na bolje promijenila nebrojene živote. Svaki dan želimo da je još uvijek s nama i nadamo se da će ovaj kip zauvijek biti viđen kao simbol njezina života i naslijeđa', poručili su prinčevi na društvenim mrežama nakon otkrivanja kipa. Njih dvojica nisu u dobrim odnosima otkako je Harry sa suprugom Meghan Markle i sinom Archiejem napustio kraljevske dužnosti i preselio u SAD. Zadnji put su se susreli na sprovodu svog djeda princa Philipa koji je pokopan 17. travnja. 

Izvor: Profimedia

Izvor: Prodimedia Izvor: Profimedia

Kensingtonska palača nekoć je bila Dijanin dom, a danas u njoj živi William s obitelji. Povodom rođendana, ispred palače okupili su se obožavatelji i fotografijama, cvijećem i natpisima 'Volimo te' i 'Nedostaješ nam', odali počast nikad prežaljenoj princezi. Diana je poginula 31. kolovoza 1997. u prometnoj nesreći u pariškom tunelu. 

Izvor: Profimedia

Povezane vijesti

Tagovi

Izbor Urednika

Royals