Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako bi izgledao Dianin život da se nije dogodila kobna nesreća?

Bila bi nasmijana, s prepoznatljivim stidljivim pogledom, velika humanitarka i voljena baka petero unučadi koja bi danas puhala 60 svjećica na rođendanskoj torti

 Izvor: Profimedia

Da je živa, voljena princeza Diana bi danas slavila svoj 60. rođendan. Prerano prekinut život u 37. godini, u tragičnoj prometnoj nesreći 31. kolovoza 1997. godine, ostavio je za sobom golemu tugu i bol koja je dakako najviše utjecala na one najbliže princezi Diani, njezine sinove Williama i Harryja koji su sa samo 15, odnosno 12 godina, ostali bez najvažnije osobe u njihovim životima. Upravo oni, danas odrasli ljudi, u svojim javnim nastupima nerijetko se sjete majke, a otkako su i sami postali roditelji, često znaju predviđati i kakva bi baka Diana bila sedmogodišnjem Georgeu, šestogodišnjoj Charlotte, trogodišnjem Louiseu, dvogodišnjem Archieju i najnovijoj članici obitelji, jednomjesečnoj Lilibet Diana koja danas nosi ime upravo u čast svoje bake. No, nisu William i Harry jedini koji se pitaju kakav bi život vodila njihova majka da se nije dogodila ta kobna večer u kolovozu 1997. godine. Princeza od Walesa ostavila je trag na mnoge suvremenike i brojne su pretpostavke o tome gdje bi i što radila Diana da je još uvijek živa.

princeza Diana Izvor: Profimedia

Kako piše The Independent, ono što se sa sigurnošću može zaključiti jest kako bi cijela britanska kraljevska obitelj danas uživala puno veću popularnost nego što je to trenutno slučaj. Osim što im je slika u javnosti bila narušena već za Dianina života, princezina tragična smrt dodatno je utjecala na pad popularnosti 'Firme'. Po mnogima prehladno i bezosjećajno ponašanje kraljice, ali i ostalih članova obitelji, u najtežim tjednima nakon Dianine smrti, brojne je obožavatelje okrenulo protiv palače. S teorijama da je kobna nesreća zapravo bio pomno planirani događaj od strane samog vrha dvora, u javnosti se stvorila averzija prema kraljevskoj obitelji, popularnost je pala, a u godinama koje su uslijedile princezin bivši suprug, budući britanski kralj, princ Charles, iznova se morao dokazivati i skupljati simpatije u narodu koji mu i danas zamjera sve nemile događaje vezane u voljenu Dianu.

princeza Diana Izvor: Profimedia


Mnogi vjeruju i kako bi, da je živa, Diana dodatno otežala i Charlesovo stupanje u brak s Camillom Parker. Veza koja je od samog početak bila zabranjena i osuđivana, vrlo vjerojatno ne bi dobila kraljičin blagoslov za brak u slučaju da Charlesova prva supruga nije tragično preminula. S obzirom na stroga pravila kraljevske obitelji, budući britanski kralj i nova izabranica danas bi vjerojatno i dalje živjeli u izvanbračnoj zajednici, a svojim bi načinom života dodatno uzburkavali javnost i narušavali sliku obitelji u istoj. Upravo zbog toga, spomenuti britanski medij nagađa i kako bi Charlesovo preuzimanje trona bilo još više upitno, a s obzirom na to da je još za života isticala kako bi njezin stariji sin, danas 39-godišnji princ William, bio puno bolji kralj, vjeruje se da bi Diana u narednim godinama na obitelj uspjela i izvršiti pritisak da u konačnici kraljicu Elizabetu II. naslijedi njezin unuk, a ne sin.

Velika humanitarka i glas onih najranjivijih i najpotrebitijih, Diana bi sigurno nastavila svoj dobrotvorni rad i glasnu borbu za ljudska prava. No, njezina najvažnija i najdraža uloga oduvijek je bila ona mame i bez sumnje tako bi bilo i danas. Mnogi vjeruju kako bi, da se nije dogodila kobna prometna nesreća, William i Harry imali puno sretnije djetinjstvo i u konačnici i izrasli u puno sretnije ljude. Za pretpostaviti je da bi im princeza bila najveća podrška u životu, a vjeruje se i kako bi njihove supruge, Kate Middleton i Meghan Markle, puno više pripremila na život unutar palače i sve što dolazi s istim, jer je i ona sama, baš kao i snahe koje nažalost nikada nije upoznala, bila ona koja je došla izvana i netko tko je na vlastitoj koži osjetio što znači biti pridošlica u palači.

princeza Diana Izvor: Profimedia

A gdje bi Diana živjela? Bi li imala još djece? Iako joj je u trenutku smrti bilo samo 36 godine, Dianine ljubavne veze nakon razvoda nisu bile perspektivne, dapače, većina ih je bila nesretnih stoga se pretpostavlja kako nažalost, u tim godinama, svoju srodnu dušu ipak ne bi pronašla pa tako ni imala još djece. Barem ne one biološke. No, isto tako, s obzirom na količinu simpatija i ljubavi koje je uživala u javnosti, nije za odbaciti ni teoriju da bi se u konačnici ipak uspjela skrasiti s muškarcem njezinih snova, a s obzirom na to da je u trenutku smrti bila najpoznatija osoba na svijetu koja je uživala status današnjih celebrityja, mnogi pretpostavljaju da bi sreću i mir potražila 'preko bare', u Americi gdje joj danas živi mlađi sin s obitelji. Bila bi nasmijana, s prepoznatljivim stidljivim pogledom, velika humanitarka i voljena baka petero unučadi koja bi danas puhala 60 svjećica na rođendanskoj torti.

princeza Diana Izvor: Profimedia

Povezane vijesti

Magazin

Royals