Zvonimir Detelj se glazbom počeo baviti još u 4. razredu osnovne škole kada je svirao u tamburaškom orkestru, a ozbiljne korake je napravio prije 6 godina kada je napisao svoju prvu pjesmu. Za vrijeme pauze od učenja pisao je pjesme, a kako sam kaže postao je ovisan o pisanju svojih pjesama i znao je po više od 10 sati raditi na autorskim stvarima. Neke ozbiljne korake u karijeri je već napravio. Pohađa program pjevanja kojeg vodi Jacques Houdek , izdao je singl prvijenac „Kaži da me voliš“ za koji je snimio i svoj prvi spot, a o svemu nam je više otkrio u kratkom intervjuu. 

Story.hr: Trenutno pohađaš interaktivni program pjevanja „Jacques Houdek - Gospodin glas - Senior Gold Class.“ Možeš li nam nešto više reći o tome?

Prošle godine sam odlučio da ću probati još više usavršiti tehniku pjevanja te sam se prijavio na audiciju u Glazbenu galeriju za interaktivni program pjevanja „Jacques Houdek - Gospodin glas - Senior Gold Class“ gdje sam osvojio upis po specijalnoj članarini izvevši dvije svoje autorske pjesme. Ovaj program nažalost nije još krenuo jer su postrožile mjere stožera civilne zaštite. Inače sam polaznik Rock akademije gdje imam priliku raditi sa sjajnom mladom i talentiranom vokalnom trenericom, Irenom Curić koja je pomogla da izvučemo maksimum iz mojeg glasa za moj singl prvijenac.

Nova mlada zvijezda: 'Volio bih pjevati s Gibonnijem ili Prljavcima'
promo 

Story.hr: Pjesmu prati i spot, reci nam nešto više o tome, ali i kako ti se svidjelo na snimanju spota.

Dugo sam proučavao s kim bih volio raditi spot i na kraju sam se odlučio za gospodina Filipa Gržinčića jer mi se jako dopao vizual u njegovim dosadašnjim spotovima. Ja sam prvotno htio da spot bude sniman u Zagrebu gdje je pjesma i napisana, ali je Filip predložio da to odradimo u Novom Vinodolskom i poslao mi scenarij koji se meni jako dopao. Radnja spota zamišljena je kao prikaz jedne prošle, kratke ljubavi/veze iz jednog dana dvoje zaljubljenih koji se isprepliću sa sadašnjošću, gdje pjevam i sviram te obilazim mjesta na kojima sam bio sretan sa svojom bivšom djevojkom. Djevojka, odnosno glumica koja je dala dodatnu dimenziju ovom spotu je Natali Lauc koja je bila finalistica showa „Ženim sina“ iz 2019. godine. Spot za pjesmu „Kaži da me voliš“ sniman je na dvije lokacije – u Novom Vinodolskom na malom otočiću San Marino i na brdu kod crkve sv. Jurja između Selca i Bribira. Recimo da je to bilo prvi puta da se profesionalno pojavljujem ispred kamera i na kraju dana sam bio skroz iznenađen kada sam shvatio koliko sam zapravo uživao u cijelom procesu snimanja.

Nova mlada zvijezda: 'Volio bih pjevati s Gibonnijem ili Prljavcima'
promo 

Story.hr: Kada bi mogao biti predgrupa nekom izvođaču, tko bi to bio?

Hmm, od domaćih izvođača bi to bili Parni Valjak, Gibonni i Prljavo kazalište, a od stranih izvođača bi to bili Shawn Mendes ili Ed Sheeran.

Story.hr: Koja je tvoja definicija sreće?

Moja definicija sreće je kada svaki dan imaš priliku raditi ono što voliš. Cijeli život sam slušao druge o tome što bih trebao raditi i nikada nisam bio potpuno sretan, a kada sam sazreo kao osoba shvatio sam da to nema smisla i da svi trebamo slušati onaj glas u sebi koji nam govori tko smo i što želimo raditi te sam tako svoju sreću pronašao u glazbi i odlučio da je to moj put.

Story.hr: Što bi savjetovao mladim glazbenicima?

Ono što bih preporučio mladim glazbenicima je da najprije slušaju sebe, a tek onda druge. Ljudi će uvijek govoriti moraš ovo promijeniti, moraš ono, ovo ti nije dobro, a ako u tom cijelom procesu i glazbenom formiranju slušaš samo druge vrlo lako izgubiš svoj identitet i ono po čemu si poseban. Uvijek mora biti mjesta za kompromis i to je normalno i prirodno, ali najbitnije je znati tko si i što želiš biti.