Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODGAĐAJU SE KRALJEVSKE OBVEZE

KATE U SAMOIZOLACIJI Vojvotkinja je zadnje viđena na Wimbledonu

Autor Karmen Miletić
Autor Karmen Miletić

Zbog moguće zaraze, Kate Middleton neće moći prisustvovati službi u katedrali Svetog Pavla i najavljenoj čajanki u Buckinghamskoj palači s vojvodom od Cambridgea

Izvor: Profimedia

Kensingtonska palača potvrdila je da vojvotkinja od Cambridgea mora u samoizolaciju nakon kontakta s osobom pozitivnom na COVID-19. Prema pravilima u Velikoj Britaniji, kontakti potvrđenih slučajeva koronavirusa moraju biti u karanteni deset dana. Zbog moguće zaraze, Kate Middleton neće moći prisustvovati službi u katedrali Svetog Pavla i najavljenoj čajanki u Buckinghamskoj palači s vojvodom od Cambridgea u ponedjeljak kada se slavi 73. obljetnica Nacionalne zdravstvene službe. 

Kate u Muzeju tenisa Wimbledon Lawn
Izvor: Profimedia

'Prošlog tjedna vojvotkinja od Cambridgea stupila je u kontakt s nekim tko je nakon toga bio pozitivan na COVID-19. Njezino veličanstvo nema nikakvih simptoma, ali slijedi sve vladine smjernice i u samoizolaciji je kod kuće', rekao je njen glasnogovornik. Posljednji javni izlazak vojvotkinje bio je u petak u Wimbledonu, gdje je gledala utakmice na jednom od vanjskih terena, a posjetila je i Muzej tenisa Wimbledon Lawn prilikom čega nije skidala zaštitnu masku s lica. Također, testirala se prije samog dolaska i test je bio negativan. 

Inače, Kate Middleton koncem svibnja primila je prvu dozu cjepiva protiv koronavirusa, što je i objavila na društvenim mrežama. Sudeći po vremenskom roku, najvjerojatnije je primila i drugu dozu, ali o tome nije obavijestila javnost. Također, Kensingtonska palača nije priopćila koje je cjepivo dano kraljevskom paru, no s obzirom na to da su mlađi od 40 godina, imaju pravo na cijepljenje cjepivima Pfizer/BioNTech ili AstraZeneca/Oxford. Princ William, pak, prebolio je Covid-19 početkom prošle godine kada se izolirao u obiteljskoj kući Anmer Hall u Norfolku.

Povezane vijesti

Izbor Urednika

Royals