Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ecija Ojdanić: 'Nigdje mi duša nije tako sretna kao u Drnišu'

Domaća glumica o poslovnom projektu i privatnim detaljima iz života

 Izvor: Dražen Kokorić

Za većinu glumaca - kazališna sezona je privedena kraju i konačno su dočekali zasluženi odmor, no talentirana Ecija Ojdanić zasukala je rukave i u svom rodnom Drnišu organizirala kazališni festival 'Good Fest'. U intervjuu za Story.hr otkrila je detalje novog projekta, a progovorila je i o planovima, poslu, ali i djetinjstvu.

'Iznimno me veseli što se poklopilo nekoliko sretnih okolnosti i što s ponosom predstavljam program prvog Good Festa u Drnišu. Naime, već desetak godina se u meni slagala ta ideja, ali sve je ostalo na nivou ideje. Jednostavno nisam imala sugovornika na terenu, a onda se pojavila Ivana Menđušić, direktorica turističke zajednice Drniš koja me pozvala u prosincu da joj pomognem u popularizaciji svog rodnog kraja. Jako sam ponosna na svoj kraj, volim tamo dolaziti i nigdje mi duša nije sretna kao tamo. Na kavi sam potom Ivana i ja u pola sata smislili projekt za festival', rekla nam je Ecija pa otkrila kako će izgledati spomenuti festival.

''Odlučile smo se za skromni repertoar od pet predstava. Otvorit ćemo s predstavom 'Majstori' - Kazalište Moruzgva, igrat ću i u svojoj popularnoj i nagrađivanoj predstavi 'Vla-Vla-Vlajland cabaret' koji će biti izveden u rodnom selu mog oca, u Kljacima te u općini Unešić. U Drnišu će biti izvedena predstava teatra KEREKESH 'Krtice', Imamo i predstavu Arijane Čuline 'Disco baba', a zatvorit ćemo s predstavom Kazališta Moruzgva u koprodukciji s Kazalištem Marina Držića u Dubrovniku 'Je l'’ tako, Zorane?'', otkriva talentirana domaća glumica.

Ecija Ojdanić Izvor: Instagram

Zanimalo nas je i kakve su reakcije građana na spektakl koji se priprema u njihovom gradu, ali i koji su joj daljnji ciljevi. 'Koliko je to dobra ideja pokazale su reakcije gradonačelnika Drniša te župana Šibensko-kninske županije. Naš je cilj ponuditi bogati kulturni sadržaj građanima tog kraja, a isto tako preko kulturnih sadržaja ukazati na sva povijesna, kulturna, prirodna i turistička bogatstva tog mjesta. Smatram da će jedan ovakav događaj pomoći popularizaciji kraja, a neka naša intimna ideja je da turisti svoje godišnje odmore slažu prema programu našeg festivala', priča nam Ecija koja je u Drnišu živjela do svoje šeste godine, a to razdoblje ostalo joj je u najljepšem sjećanju.  

'U Drnišu sam živjela do svoje šeste godine i pamtim to razdoblje po bezbrižnom igranju. Sjećam se kako nas je baka kontrolirala preko balkona. To je bilo jedno zdravo djetinjstvo, ispunjeno igrama s prijateljima na svježem zraku koje mi je dalo jednu zdravu podlogu, psihičku i fizičku snagu, izgradilo me u osobu kakva sam danas', prisjetila se glumica. Za kraj nas je zanimalo i što možemo očekivati od nje u skorije vrijeme. 

'Kazalište Moruzgva ima tu sreću da radimo više nego ikada. Snimam seriju 'Mrkomir', a paralelno i 'Dar Mar', imam i brojne izvedbe predstava. Samo predstava 'Vla Vla Vlajland cabaret' je u pandemiji izvedena 80 puta, ali ono što me naučila ova godina koju mogu nazvati i godinom najvećih gubitaka je da ništa ne funkcionira bez dobrih i pravih ljudi oko tebe' kaže Ecija pa dodaje: 

Povezane vijesti

'Kada završi snimanje serije otići ću tjedan dana na odmor, a onda ćemo s ponosom imati niz premijernih izvedbi naše nove predstave 'Je l'' tako Zorane' ,autorice Tanje Mravak, a u režiji talentirane Tamare Damjanović. Krećemo sa Splitom - 9. i 10. rujna, a onda selimo u Dubrovnik pa Rijeka, Zagreb... Čeka nas burna jesen i zato apeliram još jednom - cijepimo se da bi mogli nastaviti bezbrižno živjeti i uživati u svemu što nam život pruža', rekla nam je Ecija za kraj. 

Magazin

Royals