Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hektično je!

NE RAZMIŠLJA O PROŠIRENJU OBITELJI 'Moji sinovi su mali diktatori'

Autor Maja Šitum
Autor Maja Šitum

Australska glumica Rose Byrne otkriva što ju je privuklo ulozi žene opsjednute aerobikom u novoj seriji ‘Physical’ i zašto u svome domu ima kartonskog Roda Stewarta u prirodnoj veličini kojeg njezina djeca zovu ujakom

Izvor: Profimedia

Sheila Rubin početkom 1980-ih bila je kućanica zarobljena u nesretnom braku koja je od cijelog svijeta krila svoja unutarnja previranja i poremećaj u prehrani koji joj je kontrolirao život. No tada je otkrila aerobik kojim je postala opsjednuta i uspješno pronašla izlaz iz svoje nezavidne financijske situacije… Početak je to radnje serije ‘Physical’ koja se prikazuje na streaming platformi Apple TV+. Crnohumorna dramska serija temelji se na stvarnim iskustvima glavne kreatorice serije Annie Weisman, a glavni lik utjelovila je Rose Byrne.

- Ovo je odličan materijal. Kada sam pročitala scenarij za pilot, samo sam se nadala da neću nešto zeznuti. Aerobik je sam po sebi nekako smiješan, ali ovdje obuhvaća velik dio serije i vrlo je ozbiljno shvaćen. Za Sheilu on je bio izlaz. Ovo je Anniena osobna priča, prikaz njezine bolesti i ovisnosti, pa sam morala dobro paziti kako ću sve to prikazati. Sheila u seriji gubi bitku što ima duboke posljedice, ali onda otkriva aerobik i shvaća da može iskoristiti sav svoj bijes, glad, želju i energiju kako bi postala odlična trenerica i vođa. Nije bilo lako smisliti kako sve to prikazati - rekla je Australka.

Kako bi što pravilnije prikazala vježbe i sve pokrete, Rose se mjesecima pripremala i trenirala, ali za razliku od njezina lika, nije postala opsjednuta aerobikom.

- To je gotovo kao ovisnost, daje ti nalet adrenalina. Imam prijatelje koji su aerobiku posvetili život i tome se divim. Vidim koliki im je to prioritet, ali ja nisam takva. Pomalo sam lijena… nisam toliko dobra. Australci vole boraviti vani, u prirodi, ali i za to moram samu sebe motivirati - rekla je Rose koja nikada nije imala problema s poremećajima u prehrani, za razliku od Sheile koja ima bulimiju.

- Kao i svaka druga osoba svjesna sam svoje kilaže, a filmska je industrija zahtjevna u tom smislu. Morate znati navigirati time i što sam starija, bolja sam u tome. Ali teško je, pogotovo ženama. Sve moramo biti kao Ginger Rogers, koja je izvodila iste pokrete kao Fred Astaire samo unatrag i u potpeticama. Moja sestra i ja imale smo sreću što smo tijekom odrastanja bile okružene dobrom, zdravom hranom i uvijek su nas poticali da jedemo. Nisam bila izložena sramu zbog izgleda moga tijela, što je poprilično rijetko. Teško je to izbjeći. A i toliko je neodgovornosti u toj kulturi mršavljenja. Zato imam težak odnos s društvenim mrežama jer mogu biti jako destruktivne. Poremećaji u prehrani nisu često prikazani u serijama i filmovima. Ako i jesu, onda su ubačeni kao šala ili im se pristupa vrlo trivijalno. Mi ih u seriji ne pokazujemo na privlačan ili mističan način. Ne, to je grozan, destruktivan, zastrašujući ciklus - rekla je 41-godišnjakinja kojoj je jedna od prvih uloga bila u filmu ‘Ratovi zvijezda: Epizoda II; Klonovi napadaju’ i otvorila joj je vrata Hollywooda.

- Mislim da je vrlo darežljivo nazvati to ulogom. Više sam bila statistica u pozadini, ali bila sam oduševljena. Mnogo se ljudi srušilo u nesvijest tijekom snimanja jer nisu imali dovoljno zraka u maskama koje su morali nositi. Dečki su padali svuda oko mene, ali ja nisam morala nositi masku pa sam se odlično zabavila u svojoj ‘ulozi’ - nedavno se uz smijeh prisjetila Rose koju je publika upoznala ponajprije kao odličnu komičarku u filmovima poput ‘Djeveruše’ i ‘To je rock’n’roll’. U komediji ‘Adult Beginners’ glumila je sa svojim životnim partnerom, 51-godišnjim glumcem Bobbyjem Cannavaleom. Zajednički prijatelj upoznao ih je 2012. i otad su u vezi tijekom koje su surađivali na desetak projekata, a 2016. dobili su prvog sina Rocca i godinu poslije Rafa.

- Djeca su mali diktatori, stalno vam nešto naređuju. Hektično je! Vrlo mi je smiješno jer je mlađi sin puno agresivniji od starijeg i često pokuša oboriti brata ili ga počupati. Rocco je vrlo strpljiv, ali trebao se prilagoditi. U početku bi se probudio i plačući rekao: “Ne Rafa, ne žalim ga!” Bilo mu je traumatično prvih nekoliko mjeseci, ali nema veze, to ih očvrsne - opisala je mama koja je prije nekoliko godina rekla da trenutačno ne razmišlja o proširenju obitelji.

- Ne mogu razmišljati od trećem djetetu, toliko sam zaokupljena i zaposlena svojim dečkima. Fizički je vrlo iscrpljujuće - rekla je Rose i priznala da joj je majčinstvo potpuno promijenilo život.

- Majčinstvo sve mijenja i ono utječe na sve što se događa u životu. Divno je što se odmah stvori zajednica pa što god trebate, možete pitati drugu mamu, bila to vaša susjeda ili prijateljica. Kao da postoje kratice kojima možete komunicirati i znate da će ih svi razumjeti - objašnjava Rose koja usred dnevnog boravka svoga njujorškog doma ima kartonski lik glazbenika Roda Stewarta.
- On je sada dio obitelji i djeca ga zovu ujak Rod. Bobby je snimao seriju ‘Vinil’ u kojoj je glumio direktora diskografske kuće, a u uredu je tada imao kaširanac Roda Stewarta. Donijeli smo ga kući iz šale, ali nekako je ostao u dnevnom boravku i postao dio obitelji - smijući se opisala je Australka koja je inače članica ženske zajednice koja je osnovala producentsku kuću Dollhouse Collective kako bi stvarale, kako ističu, komplicirane i odlične glavne ženske uloge.

- Kao glumica imate slabu kontrolu nad svojom karijerom, a steknete je ipak malo više kada upravljate brodom - zaključila je glumica kojoj je uloga u seriji ‘Opasne igre’ donijela nekoliko nominacija za nagrade Zlatni globus i Emmy. 

Tagovi

Izbor Urednika

Royals