Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZA STORY.HR

Svestrana Katarina Madirazza: 'Slaganje legića na mene djeluje opuštajuće'

Autori Ana-Marija Crnica Autori Nika Romek
Autori Ana-Marija Crnica Autori Nika Romek

'Sezona će biti onakva kakvu je najviše volim - radna'

Izvor: Privatni album

Protekla godina kao da je bila jedan veliki godišnji odmor. S obzirom na to da nam je stiglo popuštanje mjera, brojna su se lica napokon vratila na svoja poslovna mjesta. Kako nam je i sama otkrila, glumici Katarini Madirazzi će ovo biti radno ljeto, i sretna je zbog toga. Ipak, kada uhvati slobodnog vremena, nema što ova glumica ne radi. Keramika, dizajn interijera, ljubav prema biljkama, planinarenje, čitanje, pisanje - sve ovo je dio svakodnevice ove simpatične i uvijek nasmijane glumice. Detalje o svojim hobijima je ispričala za Story.hr. 

Što radite u slobodno vrijeme, što vas najviše opušta?

Što sam starija shvaćam da mi je gluma postala sastavni dio života, tako da se čak i moje slobodno vrijeme vrti oko nje. Najčešće čitam ili stručnu literaturu ili knjige koje me nekako potiču na razvijanje i razmišljanje, gledam i analiziram filmove, u zadnje vrijeme sam počela i poeziju pisati i snimati kratke filmove sebi za gušt. Naravno tu je i moja keramika kojoj se uvijek rado vraćam. Također jako volim prirodu, duge šetnje i planinarenje. A u zadnje vrijeme sam počela eksperimentirati s dizajnom interijera pa sam pomogla u preuređenju obiteljskog restorana.

Imate li neki hobi koji vam je s vremenom postao neizostavan u svakodnevnoj rutini?

Hehe pa moje biljke čisto jer ih moram rutinski zalijevati jer bi inače krepale. Ali osim toga pokušavam si staviti u rutinu da tjedno pročitam i pogledam određene filmove koliko god imala posla ili bila umorna kad dođem doma, jer ipak se i od toga sastoji moj posao.

Što sam starija shvaćam da mi je gluma postala sastavni dio života, tako da se čak i moje slobodno vrijeme vrti oko nje

Kako se pripremate za ulogu? Imate li određeni ritual za koncentraciju i pamćenje teksta?

Kada dobijem ulogu prvo maksimalno iščitavam scenarij i imaginiram lik koji trebam utjeloviti. Tada kreiram neke svoje predodžbe kako bi se taj lik ponašao, govorio, hodao i u dogovoru s redateljem ga onda pokušavam što više približiti njegovoj viziji. Inspiraciju za likove najčešće dobivam gledajući druge ljude, zamišljajući možda neke ljude koje znam, a slični su liku koji igram i tako od njih uzimam geste, mimike i pokrete i pokušavam maksimalno organski to provesti kroz sebe te gledati svijet kroz oči lika kojeg igram. Što se tiče koncentracije, često se znam na setu povući ili zatvoriti oči kako ne bi rasipala energiju nego se koncentrirala na ulogu. A sva sreća nemam problema s učenjem teksta, prođem ga puno puta na različite načine i tako i ostane u glavi.

Suprug vam je na poklon dobio Legiće. Kako to? Nekako su Lego kocke uvriježeno poklon za djecu? On ih voli? Slagali ste ih vi, jesu li vas zainteresirali?

Muž je dobio Iron Man glavu od legića za poklon od svog najboljeg prijatelja i kuma Ivana Kosa. Više je fora u Iron Manu nego legićima. A kako je on to dobio, baš su mi se slagali jer zapravo ne sjećam se jesam li ikada slagala legiće i baš sam se zagrijala jer djeluje jako opuštajuće. Zasad sam složila jednu etapu, prepuštam njemu ostalo jer je ipak njegov poklon, ali ako ubrzo ne složi, bacam se opet na njih hehe.

Na kraju, kako planirate provesti ljeto? Imate li za novu sezonu već u planu projekte?

Ljeto je do negdje sredine osmog mjeseca radno, onda bismo otišli na par dana na meni najdraže mjesto na svijetu otok Šipan, malo odmorili i vraćamo se krajem osmog nazad u Zagreb jer me već čekaju neka gostovanja i predstave. Što se tiče snimanja čekam rezultate audicija za neke internacionalne projekte pa ćemo prema tome slagati raspored za nadolazeću sezonu. Ali u svakom slučaju bit će onakva kakvu je najviše volim - radna!

Povezane vijesti

Izbor Urednika

Royals