Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZA STORY.HR

Leyla Hajrović: 'Uzbuđenje jer počinje nešto novo, strah jer je nepoznato'

Autori Irena Grgić Autori Nika Romek
Autori Irena Grgić Autori Nika Romek

Otkrila nam je kako se ona i suprug Izet osjećaju s obzirom na to da odlaze iz Zagreba i sele u Grčku

Izvor: Robert Gašpert

Proslavljeni nogometaš Izet Hajrović i njegova supruga Leyla Hajrović godinama unazad slove za jedan od najskladnijih parova. Kada su 2018. godine Izet i Leyla Hajrović došli u Zagreb, izazvali su velik interes javnosti. Izet zbog svojih rezultata u NK Dinamu, a Leyla zbog svoje ljubavi prema modi. Nije trebalo dugo da ih regionalni mediji okrune titulom bosanskih Beckhama, a njihova popularnost strelovito je rasla. Sada je došlo vrijeme da se oproste od Zagreba i upute prema Grčkoj, gdje će od sada Izet igrati. O novim izazovima, osjećajima i povezanosti s Hrvatskom, Leyla je pričala za Story.hr. 

hajrović Izvor: Robert Gašpert

Nakon tri i pol godine u Hrvatskoj, vrijeme je da krenete dalje. Jeste li uzbuđeni, tužni, kakve vam misli trenutno prolaze kroz glavu?

Promjena kluba ili u našem slučaju, skoro uvijek i promjena države, donese razne emocije. Uzbuđenje jer počinje nešto novo - nova epizoda u životu, naravno i malo 'straha' jer je to novo 'nepoznato'. Druga zemlja, ne znaš jezik, ne znaš nikoga, sve je novo i nepoznato. Također, uvijek budemo i tužni jer ipak tri i pol godine nije malo i čovjek se navikne, koliko god mi bili svjesni da je to sve nekako samo privremeno, gdje god živjeli. Zavoljeli smo Zagreb ili bolje rečeno Hrvatsku, i vrlo rado ćemo se joj uvijek vraćati kada se prilika ukaže - poslovno ili privatno.

Po čemu ćete najviše pamtiti život u Zagrebu? Što će vam najviše nedostajati?

Za Zagreb ćemo uvijek biti emotivno vezani jer smo doživjeli i prošli emotivne situacije, kao na primjer COVID, s time lockdown i zemljotres. To su recimo „ekstremne“ situacije koje smo prošli i gdje smo vidjeli i sudjelovali u tome da smo svi postali jedno i pomogli jedni drugima. Zagreb nudi odličnu kvalitetu života, ljudi su jako ljubazni, društveni, grad ima energiju. Zagreb ima taj neki svoj specifičan šarm, arhitekturu posebnu. Što god da ti srce poželi, sve je u blizini - od fantastičnih restorana, kafića, Jarun, more, priroda, kulturni program, sportski centri - ma sve i to po svjetskim standardima. Osjećali smo se jako sigurno, ugodno i prihvaćeno i zato smo jako zahvalni.

hajrović Izvor: Robert Gašpert

S obzirom na to da ste zbog Izetove karijere već naviknuli na selidbu, hoće li ova proći nešto 'bezbolnije' ili je svaki put isti stres oko pakiranja i ostalih muka koje dolaze s mijenjanjem prebivališta?

Pa vidite, svaka selidba predstavlja stres, ali je sigurno 'lakše' nego recimo prva koju smo imali. Ovo nam je sada šesta selidba i mogu komotno reći da sam profesionalac za to pa eto kad god nekome zatreba pomoć - tu sam. Šalu na stranu, ova selidba je ovog puta malo drugačija, pošto prvi put Izet sa mnom skupa seli. Obično ja njega spakiram u pet, šest kofera i on ode isti dan, a ja onda ostajem da svu papirologiju sredim, spakiram sve stvari, predam stan i onda autom krenem u novu državu. Ovaj su se put po prvi put složile kockice da je Izet imao dva dana slobodno, tako da mi je puno mnogo pomoći i zajedno smo autom krenuli. Ovog puta je i ustvari prvi put on sam vidio koliki je ovo stres fizički i psihički i koliko posla tu ima. Mislim da je malo bio šokiran kako sam ja to zadnjih pet puta sama radila. Njegova pomoć mi je puno sada značila - definitivno je lakše bilo.

Zavoljeli smo Zagreb ili bolje rečeno Hrvatsku, i vrlo rado ćemo se joj uvijek vraćati kada se prilika ukaže

Tijekom karijere u Dinamu, Izet je uživao naklonost navijača i kluba. Kako je njemu sjela ova promjena?

Dinamo i navijači će zauvijek imati posebno mjesto u Izetovom, a i u mom srcu. S Dinamom je Izet osvojio šest titula, i uvijek će jako ponosno gledati na te medalje i prisjetiti se velikih uspjeha s ovim fantastičnim klubom. Ušao je s Dinamom u povijest, doživjeli smo mnogo lijepih trenutaka - europske utakmice na prepunom Maksimiru uz fantastičnu atmosferu, da se čovjek naježi. Navijači koji su bodrili ekipu, prihvatili i podržavali Izeta. Naravno da mu je teško palo otići, ali nakon tri i pol godine vrijeme je bilo za neki novi izazov. Ali kako se kaže, uvijek se vidimo dva puta u životu, tako da se nikad ne zna.

leyla hajrović Izvor: Robert Gašpert

Sljedeće odredište je Grčka. Kakve su prve reakcije na uskoro novi dom? Jeste li već riješili pitanje smještaja ili to tek slijedi?

Bila sam dva puta u Ateni na utakmicama Izeta s reprezentacijom i bili smo na Santoriniju prije nekoliko godina, tako da nisam baš „ekspert“ za Grčku. Thessaloniki je poslije Atene drugi najveći grad u Grčkoj i direktno na moru, tako da će klima biti fantastična. Imamo dosta prijatelja koji su već posjetili Thessaloniki i čuli smo samo pohvale. Volim kada je grad velik, kada ima energiju i kada se događa nešto. Aerodrom ima direktne letove za Zürich, što mi je jako bitno tako da uvijek mogu lako i brzo kući zbog posla i obitelji. Smještaj još nemamo, jer je to jednostavno nemoguće u tako kratkom periodu naći, uz selidbu itd. Ponekad se brzo nađe, ponekad sporije, ali sam sigurna da ćemo naći odgovarajuće nešto.

Ima li nešto čemu se možda posebno veselite sada kada stignete u Grčku?

Veselimo se novom izazovu svakako. Poslovno što se tiče Izeta: drugi klub, druga liga, drugi navijači, drugi stadion, atmosfera itd. Za mene, poslovno, će isto biti novi izazov u vezi kreiranja contenta s brendovima s kojima radim. S obzirom na to da smo sada na moru, sigurno će se tu dosta mijenjati moj sadržaj i nadam se biti još interesantniji ljudima. Inače se veselimo što možemo na takvoj destinaciji živjeti - što ima ljepše nego biti na moru. Sunce i takav zrak su jako zdravi, tako da sam sigurna da će nam to fizički i psihički jako goditi. Nova mogućnost upoznati novu zemlju, ljude, kulturu i naučiti neki novi jezik koliko toliko.

Povezane vijesti

Živjeli ste do sada u Švicarskoj, Turskoj, Njemačkoj, Španjolskoj i Hrvatskoj. Gdje biste se voljeli u konačnici skrasiti?

Izet i ja smo rođeni i odrasli u Švicarskoj i živjeli smo tamo do 2014. dok je on potpisao svoj prvi ugovor u inozemstvu, Zürich je naš dom. Obitelji su nam tamo, društvo, poslovno smo vezani tamo i imamo svoj dom. Kada Izet bude završio karijeru, sigurno ćemo se vratiti kući u Zürich ako Bog da, a idealno bi bilo imati još neku topliju destinaciju pa da između te dvije države živimo na relaciji. Planove nikad ne radim baš toliko unaprijed, pogotovo ne u nogometu, ali eto to je tako kako smo zamislili. Sada, što će na kraju biti, to nitko ne zna. Život se dogodi, a što je „gore“ zapisano to nitko ne zna. Bitno da smo svi živi i zdravi, da smo Izet i ja skupa i da nastavimo biti super team kao u zadnjih, skoro 10 godina, a za ostalo se lako čovjek dogovori.

Izbor Urednika

Royals