Najpoznatiji hrvatski violončelist Stjepan Hauser na svom Instagram profilu požalio se na veliki problem s kojim se često susreću brojne svjetske, ali i domaće zvijezde. Riječ je o ljudima koji rade lažne profile na društvenim mrežama i predstavljaju se tuđim imenom.

'Sada govorimo o tisućama lažnih profila svaki dan na svim društvenim mrežama. To postaje veliki problem. To šteti meni, mojoj reputaciji, mom imenu, mom imidžu. Moramo to zaustaviti. Već sam vam rekao i ponavljam: samo je jedan pravi Hauser', rekao je Stjepan u videosnimci.

Stjepan Hauser otkrio s kojim se problemom susreće u posljednje vrijeme
Instagram 

Vjerni pratitelji kojih samo na Instagramu ima više od dva milijuna i osamsto tisuća pružili su mu virtualnu podršku komentirajući kako ljudi ne poštuju tuđu privatnost, a često, kako pišu, iskorištavaju lažne profile kako bi se i obogatili pa u ime neke javne osobe traže novac, donacije... 'Ti si neponovljiv. Moj prijedlog je da sve osobe koje se lažno predstavljaju prijaviš policiji', samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

Da se s ovim problemom ne susreće samo Stjepan je i više nego jasno, a bloger, kolumnist i voditelje Dean Pelić to je i dokazao. Ispod objave kratko je prokomentirao: 'Dobro nam došao u klub' i s tim komentarom dao naslutiti kako se i sam bori s lažnim profilima.