Poznata domaća pjevačica i influencerica Pamela Ramljak pohvalila se na Instagramu ravnim trbuhom i trbušnjacima. Tim povodom razgovarali smo s majkom dvoje djece, četverogodišnjeg sina Antuna i jednogodišnje Marie, o njezinim zdravim navikama i uspijeva li pronaći vremena za sebe i svoje užitke uz djecu i obaveze.

tjelovjezba pamele ramljak
Instagram 

Stižete li uz dvoje djece i sve obaveze pronaći vremena za sebe?

Moram priznati da i ne baš. Suprug i ja nemamo nikakvu pomoć sa strane. On je stalno na poslu, iako ja, moglo bi se reći, radim više, ali je moj posao više vezan uz Instagram i vikende, pa uz posao i čuvanje i odgoj djece, nemam baš previše vremena za druge stvari.

U čemu najviše uživate kada ipak uspijete pronaći to vrijeme?

To su obično najbanalnije stvari poput dugih kupki, gledanje filmova i šetnji po prirodi. Stvarno nisam po tom pitanju nimalo zahtjevna, volim samo biti malo u tišini.

Stignete li vježbati i koliko često?

Vježbam svaki dan, ali to nije vježbanje kao prije djece. Nema tu 'Maria spava, idem napraviti trbušnjake' ili 'Antun je otišao prošetati s djedom, ja ću ići trčati'. Svaki dan pomalo. Nekad uhvatim desetak minuta, nekad 20, ponekad pola sata, ali bitan je kontinuitet. Tijelo pamti, ja sam oduvijek bila veliki ljubitelj tjelovježbi i sporta, tako da definitivno jednom kad ga navikneš na to, ono se brzo vrati u formu.

Jeste li više tip za intenzivni trening ili neki laganiji fitness?

Volim sve, ali to je baš do vremena. U principu u zadnje vrijeme odradim kraće, ali intenzivnije treninge koji meni osobno daju bolje rezultate.

Pamela Ramljak
Story arhiva 

Mnoge majke muku muče s kilažom nakon poroda. Kako je to izgledalo kod vas, jeste li lako skinuli višak kilograma?

Ja nisam nikad imala problema s kilažom. S Antunom sam u trudnoći dobila osam kilograma, s Mariom 10, tako da je nakon oba poroda otišlo praktički sve. Prije nego sam ostala trudna s Mariom imala sam 51 kilogram, a sada imam 54 i osjećam se puno bolje.

Obitelj na okupu
Dražen Kokorić 

Jeste li više pazili na prehranu nakon prvog i drugog poroda?

Nisam samo nakon poroda, ja sam tip koji inače pazi što jede. I suprug je sličan tip, tako da smo djecu naviknuli na zdravu prehranu bez problema. Dobro, Maria je još malena, ali Antun će primjerice prije pojesti zdjelu borovnica nego bombone. Naravno da on posegne za slatkišima kad smo u gostima, to ga pustim, ali mi doma to ne jedemo i neće mu pasti na pamet poželjeti nešto takvog tipa. Zdrave navike usvajaju se od malih nogu, osobno nisam pobornik junk fooda i puno mi je ukusnija zdrava hrana.

Na kraju, što biste savjetovali majkama iz osobnog iskustva? Kako pronaći vremena za sebe i uživati u onome što volite?

Treba svaka žena za sebe odlučiti. Ako žena ne želi vratiti liniju, to je njezin izbor, a ako želi, sigurno će pronaći vremena za sebe. Jednostavno mislim da je to do svake žene, ja se osobno osjećam bolje kada znam da sam napravila i to. Ne zbog fizičkog izgleda, to me više ne dira toliko, nego isključivo zbog zdravlja. Mariu i Antuna i dalje nosim, a ne bih htjela da me ukliješte leđa u tim trenutcima. Ipak smo u tim godinama kada je to vrlo lako moguće i ja treniram isključivo zbog svog zdravlja.