Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SHRVANA KRALJICA LETIZIA: Smrt u obitelji španjolske kraljice

Španjolskoj kraljici Letiziji je preminula baka s kojom je bila jako bliska

 Izvor: Profimedia

Nakon što je s trona 2014. godine abdicirao kralj Juan Carlos, kao zakonski nasljednik povijesne dinastije došao je njegov sin Felipe VI, a najveća podrška u svemu bila mu je supruga - bivša novinarka, voditeljica vijesti, magistra audiovizualnih komunikacija - Letizia Ortiz Rocasolano. Najčešće oslovljavana kao ikona stila, Letizia trenutno proživljava teške trenutke. Kako javljaju španjolski mediji, 48-godišnjakinji je preminula baka Menchu Álvarez del Valle u 94. godini života. 

Baka spanjolske kraljice Izvor: Profimedia

Rečeno je da je supruga španjolskog kralja bila vrlo bliska sa svojom bakom, koja je bila poznata radijska novinarka. Tužnu vijest za španjolsku kraljevsku obitelj u utorak je otkrio časopis Semana. María del Carmen "Menchu" Álvarez del Valle rođena je u Santanderu 1928. godine, ali je od malih nogu živjela u Oviedu. Bila je nagrađivana radio novinarka za nekoliko radio postaja, uključujući Radio Asturiju, Radio Oviedo (kasnije REM), La Voz de Principado i Radio Nacional de Espana. Iz karijere se povukla 1990. u 62. godini.

1949. udala se za Josea Luisa Ortiza Velasca, te su dobili sina Jesúsa Joséa Ortiza Álvareza (Letizijina oca) i dvije kćeri, Mariju del Henar i Cristinu. Menchuov suprug Jose preminuo je u ožujku 2005. u 82. godini. Činjenica je da je proživjela jako lijepe godine i da je sigurno bila ponosna na sve što je stekla kroz život. Unatoč svemu tome, bol je neupitna pa je pitane hoće li se Letizia na neko vrijeme povući iz javnosti.

Posljednji oprostaj od bake spanjolske kraljice Izvor: Profimedia

Izgleda da je ljubav prema novinarstvu prenijela i na unuku. Podsjetimo, upravo zbog njezinog obrazovanja i više nego uspješne karijere, ali i činjenice da je primjer moderne i neovisne žene, članovi kraljevske obitelji odmah su prihvatili Letiziju, iako nije bila kraljevske krvi te je iza sebe već imala jedan brak.

I dok je Felipe odrastao u raskoši i luksuzu španjolskog dvora i znao je da će jednog dana naslijediti krunu te velike zemlje, Letizia je s druge strane odrasla u obitelji srednjeg sloja, a njezin je život do upoznavanja princa bio potpuno običan. Njezina je majka bila bolničarka, a otac sindikalist medicinskog osoblja. Iako su joj oba roditelja bila vezana uz medicinu, Letizia je u svojoj okolini imala i mnogo novinara na koje se ugledala, a tako je i planula njezina ljubav prema pisanju i izvještavanju. Ujak joj je bio radijski voditelj, a djed pisac.

Kraljica Letizia s obitelji Izvor: Profimedia

Povezane vijesti

Magazin

Royals