Prije pet godina, glumica Angelina Jolie je predala papire za razvod od Brada Pitta, a upravo od tog dana traje njihova pravna bitka oko skrbništva nad njihovo petero djece, 17-godišnjeg Paxa, 16-godišnje Zahare, 14-godišnje Shiloh i 12-godišnjih blizanaca Vivienne i Knoxa. Uz njih, imaju i 19-godišnjeg Maddoxa koji je punoljetan pa zato nije uključen u ovu obiteljsku dramu - barem ne pravnim putem. Prije nešto više od mjesec dana, sudac je presudio u Bradovu korist pa sada dijele skrbništvo nad djecom. Kako bi se reklo - 'ali to nije sve'. Baš kada se Brad počeo veseliti, Angelina mu je još jednom 'podmetnula nogu'. Suca koji je donio odluku o zajedničkom skrbništvu uklonili su sa slučaja i njegove odluke više ne vrijede.

Brad Pitt i Angelina Jolie
Profimedia 

Kao što je i bilo poznato, nakon donesene odluke, Angelina se brže bolje požalila i odmah predala dokumentaciju Drugom kalifornijskom okružnom sudu u svrhu smjene suca Johna Ouderkirka s njihovog slučaja. Tvrdila je da je njegova odluka nepravedna i da je odbio saslušati maloljetnu djecu i njihove želje u vezi skrbništva. Tročlana komisija složila se s glumicom i odmah reagirala - diskvalificirala Ouderkirka. Navedeno je da je smijenjen jer je kršio svoje etičke obaveze. Naime, spomenuti je sudac bio samo privremeno na toj poziciji, a navodno nije otkrio da ima poslovne poveznice s Bradovim odvjetnicima, za što smatraju da je moglo utjecati na njegovu odluku.

'Činjenice se nisu promijenile. Postoji puno dokaza koji dokazuju kako je ovo najbolje za djecu. Nastavit ćemo raditi ono što je u skladu s time', rekao je glasnogovornik poznatog glumca. Iako on osobno nije komentirao ovaj događaj, izvor za magazin People otkrila da glumac smatra da je sve ovo 'nezdravo i teško za djecu'.

Profimedia Unatoč svemu što su zajedno prošli, i dalje nema riječi o pomirenju

Sam sudski proces je trajao nekoliko mjeseci, a uključivao je mnogo svjedoka, stručnjaka i terapeuta. Angelina je kritizirala sudca koji nije dozvolio da djeca svjedoče. Glumica se cijeli ovaj proces trudila ukazati na druge probleme, iako se nije u potpunosti protivila zajedničkom skrbništvu. Brad je čak bio pod istragom zbog navodnog zlostavljanja djece jer je gubio kontrolu u njihovom prisustvu, no tih optužbi je oslobođen. Nakon pet godina, iako smo mislili da je njihovom prepiranju došao kraj, spor se nastavlja.