Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vesna Dragojević: 'I danas kad zazvoni telefon mislim da me Oliver zove'

Vesna Dragojević s Oliverom je bila gotovo 50 godina. Ni danas, tri godine nakon njegove smrti, bol ne jenjava

 Izvor: Jadran Babić

'Uvijek me zvao ženo, gotovo nikad mi nije rekao Vesna. Teško je još i danas, ne idem mu sama na grob jer mislim da bih pala u nesvijest', s tugom u glasu ispričala je za 24sataVesna Dragojević.

Vesna Dragojević Izvor: Jadran Babić

Danas su tri godine otkad nas je napustio Oliver Dragojević - morski vuk je preminuo nakon teške bolesti u splitskoj bolnici. U Hrvatskoj, pa i šire, odmah je zavladala velika tuga. Onakva kakvu čovjek osjeti samo kad odu najveći. A Oliver je bio jedan od njih.

 Izvor: Story

'Još i danas kad zazvoni telefon mislim da me on zove', kratko je dodala Vesna. S Oliverom je bila gotovo 50 godina, dobili su tri sina, sedmero unučadi... Teška bolest i smrt prekinuli su njihovu idilu. Uživao je pjevač u Splitu, a još više ljeti u Veloj Luci. I uvijek s obitelji. Kad bi došao na Korčulu, uzeo bi neku majicu, stare kratke hlače, na glavu stavio šiltericu i tako se “stopio” s mjestom.

Povezane vijesti

Malo u ribe, pa druženje s prijateljima, pjesma je uvijek dobro došla... I baš u Veloj Luci i ove se godine, kao i prošle, obilježava godišnjica smrti velikog pjevača. Sve je, zapravo, već počelo u ponedjeljak na trajektu za Korčulu, kad su Zorica Kondža, Marko Tolja, Ante Gelo i ostali pjesmom uljepšali putovanje. U utorak je otvorena izložba “Oliver u objektivu Livija Andrijića” u atriju Centra za kulturu.

Vesna Dragojević
Vesna Dragojević
Izvor: Milan Sabic/PIXSELL

Od 35 fotografija koje je fotograf Livio Andrijić izložio, Vesna Dragojević izabrala je onu na kojoj Oliver umorno rukama drži glavu na klaviru. Riječ je o fotografiji nastaloj u pulskoj Areni, kad je imao koncert s Gibonnijem. 

Oliver Dragojević Izvor: Press, Arhiva

'Milijun puta došao mi je tako umoran doma. Prije samog koncerta imao bi probe po šest sati. Tad je iz Vele Luke došao u Pulu, znam jer je imao bradu', nasmijala se Vesna. Danas će na mjesnom groblju položiti vijenac, nakon čega će u crkvi biti misa i recital. Vrhunac je navečer, veliki koncert za Olivera “Trag u beskraju”. Sve završava u petak jazz koncertom. 

Magazin

Royals