Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PROŠLA JE GODINA BEZ RAJKA DUJMIĆA: Prisjećamo se legende i njegovih hitova

Prije točno godinu dana, napustio nas je glazbenik Rajko Dujmić koji je iza sebe ostavio pjesme koje će zauvijek ostati upamćene kao neki od najvećih domaćih hitova

 Izvor: Story

Prije točno godinu dana, preminuo je veliki hrvatski skladatelj i nekadašnji vođa Novih Fosila Rajko Dujmić. Prošle godine, 29. srpnja doživio je tešku prometnu nesreću u Starom Lazu, pokraj Ravne Gore, gdje je imao vikendicu. 

Nažalost, šest dana nakon, u riječkoj bolnici, podlegao je zadobivenim ozljedama.

Jedan od najvećih domaćih glazbenika, rođen je kao sin jedinac u Zagrebu, 7. kolovoza 1954. godine. Iako mu je majka Austrijanka Karlotta bila domaćica, a otac Stjepan pomorski kapetan, od malih nogu zanimala ga je glazba.

Apsolvirao je na Pedagoškoj akademiji, a do ulaska u Nove Fosile svirao je orgulje u rock-operi Gubec-beg. U svojoj velikoj glazbenoj karijeri najviše je traga ostavio upravo kao dio grupe Novi Fosili.

Za grupu je najprije napisao 'Sanjaj me' i 'Da te ne volim', 1977. u Poreču. Njegovim dolaskom Novi fosili postaju najpopularnija grupa u Jugoslaviji. Neke od njihovih pjesama kao što su 'Košulja plava', 'Saša', Da te ne volim', postale su hitovi za sva vremena.

Inače, prije Novih Fosila svirao je u Grupi Marina Škrgatića, Crno bijelima, Klanu, bendu s kojim je pratio Josipu Lisac i Zlatnim akordima. Također, Rajko Dujmić stoji i iza glazbe hita 'Rock Me' grupe Riva koja je na čelu s Emilijom Kokić 1989. godine pobijedila na Euroviziji predstavljajući tadašnju Jugoslaviju.

Kada je riječ o njegovom privatnom životu, od 1990. godine u braku je sa suprugom Snježanom s kojom je dobio i sina jedinca Tina.

PJESME PO KOJIMA ĆEMO PAMTITI RAJKA DUJMIĆA
Košulja plava

Košulja plava
Izvor: YouTube

 Najdraže moje

Najdraže moje
Izvor: YouTube

 Rock me 

Rock me
Izvor: YouTube

 Milena

Milena
Izvor: YouTube

 Moja domovina

Moja domovina
Izvor: YouTube

Povezane vijesti

Magazin

Royals