AnaRucner i VladoKalember oduvijek naglašavaju kako su nakon razvoda ostali u sjajnim odnosima. Glazbeno još uvijek surađuju, a posebno su složni kada se radi o njihov sinu, tinejdžeru Darianu.

Darian je nedavno napunio 15 godina, a tim povodom njegova je mama objavila fotografiju na Instagramu. 

 ‘Sretan ročkas, frajeru!’, napisala je u objavi. 

Rođendan su mu čestitale i brojne poznate osobe, poput Nine Badrić, Alke Vuice i Josipe Pavičić, ali i mnogi drugi pratitelji od kojih su neki naglasili kako Darian nalikuje svojem tati.

Anketa

Na koga nalikuje 15-godišnji Darian?

 ‘Mislim da ga pitaju kad si ti kraj njega: ‘Ok, a gdje ti je mama?, ‘Ne mogu vjerovati, tako mlada, a toliki sin. Svaka čast mami.... Frajer zgodan na tatu’, ‘Baš sličiš na svoga lijepog tatu’, 'Nalikuje na svog tatu, ali je mamina ljubav’, pisali su.

Ana Rucner o roditeljstvu nakon razvoda
Frano Ožbolt Ana Rucner, Vlado Kalember

I dok se pridružujemo čestitkama, mamu Rucner kontaktirali smo kako bismo doznali nešto više o tome što danas znači biti mama tinejdžera, ali i da nam odgovori na pitanje na koje mnogi ne mogu odgovoriti ni sami sebi: 'Kako ostati u dobrim odnosima s bivšim supružnicima?'.

ANA RUCNER O RODITELJSTVU NAKON RAZVODA: 'Imam samo jedan savjet: Ugasite ego i imajte puno strpljenja.''
Story Ana Rucner, Vlado Kalember

Kako se nosite sa sinovim pubertetom?

'Nosim(o) se jer ga proživljavamo zajedno, dan po dan. U mnogim stvarima u njemu vidim sebe, a mi to olakšava situacije i kako se nositi s njima. Darian je dobar dečko i jako puno razgovaramo o svemu što mi bitno olakšava svaku njegovu promjenu jer većinu toga uspijevamo iskomunicirati. Ali neke stvari su jednostavno prirodne i moraju proći. Trudim se ostati autoritativna i ponekad sam možda i prestroga, ali on zna da u meni ima i prijatelja s kojim može podijeliti i najcrnije misli.'

Imate li neki recept za mame koje to tek čeka?
'Imam. Strpljenje.'

Ana Rucner o roditeljstvu nakon razvoda
Press Ana Rucner

Što je po Vama najvažnije u odnosu mame i sina?

Vrlo je važno razviti prijateljski odnos i međusobno povjerenje. To se postiže konstantnom komunikacijom i strpljenjem. Današnja djeca su natprosječno Inteligentna, sve im je dostupno i odrastaju u sasvim drugačijem vremenu nego što smo to mi. Moramo im se prilagoditi u tome, a opet zadržati glavnu riječ. U odgoju mora postojati red i poštovanje mlađeg prema starijem.

promo, Press Ana Rucner

Koliko je važno ostati u dobrim odnosima s bivšim supružnicima zbog djece i zbog svog duševnog mira?

'Općenito je važno imati dobre i korektne odnose s ljudima s kojima smo svakodnevno okruženi. Roditelji su najveći djetetov oslonac u odrastanju i životu i upravo zbog djetetove stabilnosti taj odnos mora biti čvrst i temeljen na povjerenju. Nema toga što se ne može riješiti, ako to dvoje ljudi žele.'

Imate li neki savjet za one kojima to ne polazi za rukom?
'Uvijek samo jedan, ugasiti ego i imati puno strpljenja.'

Ana Rucner o roditeljstvu nakon razvoda
Press Ana Rucner