Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DIKAN, HULJA, ČARLI, LEPA BRENA: Svi ih znate po nadimcima, ali sigurno ne znate kako su ih dobili

Ljudi iz raznih razloga mijenjaju imena koja su dobili po rođenju, a tome najčešće pribjegavaju poznate ličnosti koje misle da njihova prava imena nisu dovoljno zvučna.

naslovna poznati nadimci Izvor: Story/Igor Kralj/Pixsell/Instagram

Neke naše i regionalne zvijezde su svoje nadimke dobile u djetinjstvu, pa im je zvučalo logično da im nadimci postanu umjetnička imena. Druge su na to prisilili menadžeri i izdavačke kuće, a treći su jednostavno popustili 'pritisku' i pustili da im se nadimci prošire u javnu sferu jer ih ni kolege odavno ne zovu pravim imenom i prezimenom.

Taj trend nikada nije stao, pa je postalo sasvim 'normalno' da najčešće pjevači uzimaju drugo ime koje koriste dok nastupaju. Kako u svijetu, tako i na Balkanu. Na našim prostorima su itekako inovativni s nadimcima odnosno umjetničkim imenima, a ovo su samo neka od njih te priče kako su ona nastala.

Josip Radeljak - Dikan

josip radeljak Izvor: Story

 Već i ptičice na grani znaju da Vlatka Pokos i njen bivši JosipRadeljak nisu u dobrim odnosima, a možda ga je baš zato Vlatka u svojoj knjizi jednom otkrila, točnije javnosti 'pustila' informaciju da je za Dikanov nadimak zaslužan njegov otac.

'Tako ga je nazvao pokojni otac, koji bi ga držao u naručju i govorio: Moja dika, moj Dikan!', napisala je svojedobno voditeljica i pjevačica.

Ivan Hilje - Hiljson Mandela

kukus klan Izvor: Robert Gašpert

Hilje je već poznato ime na hrvatskoj, ali i regionalnoj trap sceni, član sad već legendarnih Kukusa, a njegovo umjetničko ime i nije neka tajna. Više puta je u intervjuima istaknuo kako mu je pseudonim spoj njegova nadimka i prezimena borca za ljudska prava Nelsona Mandele.

Vedran Ćorluka - Čarli

vedran corluka Izvor: Story

Njegov nadimak nije niknuo zato što obožava Charlie Chaplina, a ni zato što voli prati suđe Charlijem. Na više mjesta smo izvukli informaciju da je taj nadimak dobio s deset godina od nečijeg oca dok je igrao nogomet. Taj se nadimak zadržao do danas.

Tonči Huljić - Hulja

tonci huljic Izvor: Igor Kralj/PIXSELL

Iskreno, TončiHuljić i ne treba nadimak kolika je legenda i sa svojim rođenim imenom i prezimenom. Ipak, mediji pišu da jedan od naših najplodnijih glazbenih producenata već godinama vuče za sobom nadimak koji prezire. Navodno ga Hulja, što je kombinacija prezimena i etikete koju su mu vjerojatno prišili i oni koji ga baš i ne vole.

Miroslav Blažević - Ćiro

miroslav ciro blazevic Izvor: Robert Gašpert

Iako znamo da 'trenera svih trenera' svi znaju i po imenu i prezimenu i nadimku, Ćiro je jednom prilikom otkrio da je taj nadimak dobio još kao dijete u Travniku. Kaže da se prvo ljutio zbog njega. Ćirin otac vodio je Hrvatski dom u Travniku gdje je jednog dana došao jedan trbuhozborac i djeci, među kojima je bio i Ćiro, odigrao predstavu s lutkom koji je šuškavo govorio. Lutak se zvao Ćiro. Neko kratko vrijeme su ga suigrači i ekipa zvali Blaž, no taj se nadimak nije zadržao.

Robert Prosinečki - Žuti

robert prosinecki Izvor: Story

Tu nema puno mudrosti. Nadimak Žuti je dobio zbog plave kose.

Lepa Brena - Fahreta Živojinović

lepa brena Izvor: Instagram

Svi znamo da je LepojBreni ovo lijepo ime dao poznati novinar Milovan Ilić Minimaks, a nikada nećemo saznati da li bi toliku popularnost stekla da je ostala Fahreta Jahić udata Živojinović.

Slobodan Veljković - Coby

coby Izvor: Screenshot YouTube

 Coby, jesi ti radio ovu traku? Vjerojatno je jer balkanskom glazbenom scenom caruje već godinama i skoro da nema pjesme na kojoj nije surađivao. Njegova djevojka JelenaNikolić prije koju godinu je otkrila da je Coby nadimak izveden iz njenog originalnog nadimka Cobeliks koji ona koristi na društvenim mrežama.

Dubravko Ivaniš - Ripper/Dady

dubravko ivanis Izvor: Story

 O nastanku svog prvog nadimka koje je poznatije starijoj publici nije puno govorio, ali nakon rođenja kćeri, DubravkoIvaniš promijenio je i svoj popularni nadimak u 'Daddy'.

Povezane vijesti

Magazin

Royals