Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

R. KELLY OSUĐEN ZA SEKSUALNE PRIJESTUPE: Nakon stravičnih svjedočanstava, napokon ga čeka zatvor

Glazbeniku R. Kellyju prijeti i nekoliko desetljeća iza rešetaka, a kazna bi mu trebala biti izrečena 4. svibnja.

R. Kelly Izvor: Profimedia

Nakon dva tjedna vijećanja, porota je glazbenika R. Kellyja proglasila krivim za sve optužbe s kojima se suočio. Kazna bi mu trebala biti izrečena 4. svibnja, a prijeti mu i nekoliko desetljeća iza rešetaka.

Naime, proglašen je krivim za seriju seksualnih prijestupa, a među njima za višegodišnje vođenje sustava seksualnog iskorištavanja mladih žena i djece, prenio je BBC.

Iako se gotovo dva desetljeća suočavao s optužbama, uvijek ih je demantirao. Ali, kada su žrtve o tome progovorile na televiziji, situacija je napokon shvaćena ozbiljno. Čak su devet žena i dva muškarca priznali seksualno nasilje ili poniženje koje im je pjevač nanio, a neke su žrtve svjedočile da su bile maloljetne u vrijeme kada ih je seksualno zlostavljao.

Kriv je i za kršenje Mannovog zakona koji zabranjuje međudržavnu seksualnu trgovinu.

Inače, prvi svjedok na suđenju ove godine bila je 28-godišnja Jerhonda Johnson Pace koja je poroti rekla da je pjevač znao kako je bila maloljetna kada su imali spolne odnose. Dodala je kako mu je isprva rekla da ima 19 godina, ali mu je na dan kada su prvi put imali spolni odnos otkrila da je maloljetna. 'Rekao mi je neka svima kažem da imam 19 godina', rekla je Jerhonda tada.

Povezane vijesti

Tagovi

Magazin

Royals