Bila je jedna od najpopularnijih holivudskih glumica, a onda se umirovila. Gwyneth Paltrow početkom je prošle godine izjavila da napušta svijet glume.

'Dok sam aktivno glumila, u jednom trenutku zaista sam pregorjela. Kada je karijera krenula, snimala sam tri do pet filmova godišnje. Tijekom tog perioda došla sam do točke u kojoj mi je bilo problematično odraditi čak i najmanje stvari poput šminke, popravka frizure na snimanju, samog dolaska na set... Nisam znala kako ću sve to podnijeti', rekla je prošle godine ova plava ljepotica.

Gwyneth Paltrow
Instagram 

'Zadnji film u kojem sam bila glavna zvijezda bio je 'Proof'. Tada sam bila trudna s kćeri i u jednom trenutku shvatila sam da je to - to. Da više ne mogu, da je bilo dosta. Imala sam jake jutarnje mučnine i dnevno pet stranica monologa. Kada sam dobila kćer, znala sam da ću uzeti veliku pauzu. I nikada kasnije nisam prihvatila glavnu ulogu ni u jednom filmu', objasnila je svoju odluku.

Trenutno se bavi svojim brendom 'Goop' s kojim proizvodi modne i kozmetičke proizvode, promovira zdrav način života, organizira seminare i ima vlastiti show na Netflixu.

Gwyneth Paltrow
Instagram 

U braku je s Bradom Falchukom, a ima dvoje djece koje je dobila s pjevačem Chrisom Martinom - kći Apple i sina Mosesa. A dok je pronašla ljubav svog života, bivša je glumica hodala s mnogim poznatim imenima. Tako su se na popisu našli Robert Sean Leonard, Donovan Leitch, Jason Blum, Ben Affleck, Scott Speedman, Chris Heinz, Luke Wilson, James Purefoy i Bryan Adams, ali ipak svi najviše pamte njezinu vezu s holivudskim ljepotanom, Bradom Pittom.

A još se bolje pamte njihove identične frizure koje su profurali na crvenom tepihu 1997. godine na premijeri filma 'Sjeme zla'. 'Tada smo otišli kod istog frizera na šišanje i Chris McMillan nas je ošišao identično', rekla je jednom Paltrow.

 Inače, bivši se par upoznao na setu filma 'Sedam', 1995. godine, a zajedno su bili još dvije dok nisu naglo prekinuli. Tada se šuškalo da je upravo bivša glumica kriva za raskid nakon što ga je prevarila. Iako se nikada nije saznalo je li to istina, Gwyneth je kasnije priznala da ipak sebe krivi za kraj. U jednom je intervjuu 2003. godine iskreno rekla kako je u to vrijeme, s 22 godine, bila premlada i previše nezrela da bi se znala ponašati u ozbiljnoj vezi.

Dodala je da je Brad tada bio previše dobar za nju i da je sretnica što je uopće imala priliku provoditi vrijeme s njim.

Bivša glumica danas slavi 49. rođendan, a legendarne fotografije Brada i nje s crvenog tepiha, pogledajte u našoj galeriji. 

Profimedia Gwyneth Paltrow i Brad Pitt