Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GIBONNI OTKRIO PJESMU ZBOG KOJE GA JE SRAM, A SVI JE ZNAMO: 'Nisam mogao pustiti da ne platim račune'

Glazbena karijera Zlatana Stipišića Gibonnija nije na početku bila uspješna i donosila mu financijsku sigurnost kao danas.

Zlatan Stipišić Gibonni Izvor: Dražen Kokorić

Zlatan Stipišić Gibonni (53) jedan je od najpopularnijih glazbenika na našoj estradi i napisao je mnoge svoje hitove, ali i za kolege među kojima su pokojni Oliver Dragojević, Severina, Dino Dvorniko i Zdravku Čolić.

Njegova pjesma 'Kiša' posljednjih mjeseci je naslušanija na radijskim postajama, a prije nekoliko dana je objavio singl 'Lažu fotografije'. No Gibonni je privukao pozornost prisjetivši se početaka svoje karijere prošlog tjedna na Pričiginu u Splitu.

Glazbenik je otkrio da 90-ih prije nego što je pokrenuo vlastitu karijeru pisao pjesme za kolege zbog loše financijske situacije njega i supruge Sanje. Naime, ona je imala sav teret na sebi pa je on odlučio da mora nešto poduzeti da to promijeni.

'A ja sam muškarac, Dalmatinac, ako me razumijete što hoću reći... Nisan mogao pustiti da je ne platim neke račune', rekao je Gibonni, kako piše Slobodna Dalmacija.

Povezane vijesti

Priznao je da žali što neke pjesme, koje je napisao za druge, nije potpisao, a među njima je 'Zašto praviš slona od mene' Dina Dvornika. Nekadašnji član benda Osmi putnik objasnio je da je tada naginjao heavy metalu i osjećao se da bi izdao svoje ako sklada nešto za izvođača plesne glazbe.

'To je bio suprotni pol, to su bili šminkeri', ispričao je kroz smijeh pjevač. No istodobno mu je drago što je napisao hit prijatelju i susjedu iz splitskog kvarta, ali i što je potpisao pjesmu imenom stvarne osobe koja je dobivala tantijeme za nju.

'Sjedio sam ispred Bobisa na Skalicama i gledao ga kako prolazi u skupom autu, toga koji živi vanka i vodi se kao autor 'Slona', a ja sam se istovremeno mislio hoću li imati za platiti još jednu kavu, ako neko naleti i sjedne sa mnom...', rekao je pjevač. Dodao je kako se nezrelost u razmišljanjima uvijek plati.

Na kraju je otkrio i detalj, koji je danas nezamisliv kada su ulaznice za njegove koncerte rasprodane. Naime, za nastup benda Osmi putnik je prodana jedna karta, a rekao je da je njemu i kolegama osebujne odjevne kombinacije osmišljavao prijatelj Ozzy. Svi su nosili elastične tajice i kratke majice koje bi uzeli od prijateljica od razreda, a posuđenu odjeću nikad ne bi vratili.

Povezane vijesti

Magazin

Royals