Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRINCEZA BEZ BAJKOVITOG VJENČANJA: Slomila se zbog pritiska obitelji i javnosti, a njenog zaručnika su vrijeđali

Vjenčanje japanske princeze Mako i pučanina Keija Komuroa će se nakon dosta odgađanja napokon održati ovog mjeseca.

Princeza Mako Izvor: Profimedia

Japanska princeza Mako (29) konačno će se udati za svog zaručnika, pučanina Keija Komuroa (29) 26. listopada, objavila je kraljevska obitelj.

Par se upoznao tijekom studija na Internacionalnom Kršćanskom Sveučilištu u Tokiju 2012., a javnost je saznala da su zaručeni 2017.  Potom su čekali čak tri godine dopuštenje i blagoslov njezine obitelji. Kad se to napokon dogodilo, svadba je opet odgođena i pojavila su se nagađanja da su razlog Komurini financijski problemi, odnosno njegove majke.

Kako su izvijestili strani mediji, ona duguje 36.000 dolara bivšem zaručniku, a dio je iskoristila za školovanje svog sina. Javnost je tvrdila da je Kei s princezom zbog novca i nazivali su ga grebatorom.

Princeza Mako i Kei Komuro Izvor: Profimedia

Iz carske obitelji su objasnili su to učinili zbog goleme medijske pozornosti i ružnih komentara na račun princezinog zaručnika da nije podoban da bude s unukom nekadašnjeg cara Akihita. Posljedica tog pritiska je toliko naštetila Makoinom zdravlju da joj je dijagnosticiran posttraumatski stresni poremećaj (PTSP).

Princeza će se vjenčanjem za Keija odreći titule i statusa jer tako nalaže japanski zakon za žene, koje pripadaju carskoj obitelji. Mako je trebala nakon udaje dobiti 1.4 milijuna dolara i taj novac bi joj olakšao novi način života, ali odrekla se toga.

Strani mediji su izvijestili da će se par preseliti u New York gdje Komuro radi u odvjetničkom uredu nakon što diplomirao na Fordhamu i zbog tog drastičnog poteza već su dobili nadimak 'japanski Meghan i Harry'.

Javnost je zanimljivo i kako vjenčanje para neće poštovati tradiciju i uzrokovati pompu. No Mako i Kei su odlučili da im nisu potrebni detalji poput kočija i konja te stotine uzvanika, a s obzirom čega se sve odriču, čini se da je njihova ljubav jača od svih zlih jezika i žele samo miran, zajednički život.

Fotografije para, čija je veza uzburkala japansku javnost, pogledajte u galeriji. 

Povezane vijesti

Magazin

Royals