Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'ZVALI SU ME NAKAZOM': Imala je strašno djetinjstvo dok nije upoznala njega, a sada je jedna od najvećih

Lady Gaga kroz povijest nas je šokirala svojom ekstravagancijom, no sve je radila s razlogom.

Lady Gaga Izvor: Profimedia

Pjevačica i glumica Lady Gaga danas je jedno od najvećih imena današnjice, a njezin je životni put pravi primjer onog 'preko trnja do zvijezda'.

Znala je što želi u životu, ali je i znala da to toga neće lako doći. Odlučila je pažnju skrenuti na sebe na najekstravagantnije moguće načine - svi se sjećamo kultne haljine od sirovog mesa, prisilnog povraćanja na koncertima ili spotova koji su definitivno bili izvan okvira vremena kada su izlazili.

Lady Gaga Izvor: Profimedia

Njezino je pravo ime Stefani Joanne Angelina Germanotta, a umjetničko si je imala dala po uzoru na popularnu pjesmu legendarnog rock benda Queen - Radio Gaga. Danas ima 35 godina, prvi je album izdala 2008. pod nazivom 'The Fame' s hitovima kao 'Just Dance', 'Poker Face', 'LoveGame' i 'Paparazzi', a visoka je samo 155 centimetara zbog čega stalno nosi cipele s visokim potpeticama. Svi se sjećamo njezinih ekstravagantnih 'kopita' koja je nekada obožavala nositi, i koje je čak nedavno opet profurala (iako zaista ne razumijemo zašto).

Kao što joj je i cijela karijera neobična, tako joj je i djetinjstvo bilo daleko od normalnog. Svoje najranije godine pamti po klaviru, sviranju i osjećaju usamljenosti, a ne po igrama i druženju - većinom je od svojih vršnjaka bila neshvaćena.

'Počela sam svirati klavir s četiri godine. Mnogi su mojim roditeljima govorili da sam čudo od djeteta jer sam izvanredno izvodila najteže kompozicije Bacha, Beethvena i Chopena, ali oni u to nisu vjerovali. Mislili su kako sa mnom nešto nije u redu i da sam čudna jer mi nikada nije bilo zanimljivo provoditi vrijeme vani s ostalom djecom. Bila sam tiha, povučena, jedno su me vrijeme čak vodili i kod dječjeg psihologa kako bi vidjeli što se događa sa mnom. Poslije godinu dana, shvatili su da je bolje da me ostave na miru i gledaju svoja posla jer sam sve mogla sama', rekla je Lady Gaga jednom.

Lady Gaga Izvor: Profimedia

No, problemi su se nastavili i kada je krenula u srednju školu gdje se suočavala s različitim vrstama psihičkog nasilja. U to je vrijeme čak na Facebooku napravljena grupa 'Stefani, nikada nećeš biti zvijezda'.

'Ne volim se vračati u prošlost jer smatram da je to gubljenje vremena. Proživjela sam užasne dane kao tinejdžerica jer sam se preko noći susrela s najstrašnijim oblikom psihičkog zlostavljanja što su mi priredila djeca u srednjoj školi. Oduvijek sam bila drugačija i nisam se uklapala u okvire. Imala sam samo nekoliko prijatelja i obožavala glazbu. Sigurna sam da su mnogi mladi ljudi prolazili kroz sličan pakao, ali su o tome šutjeli jer ih je bilo sram. Zbog svoje različitosti, sa samo sam petnaest godina pala u duboku depresiju', ispričala je pjevačica u jednom intervjuu s Oprah kada je i otkrila i da je bila silovana s 19 godina.

'Pljuvali su me i govorili sa smrdim, da sam nakaza, greška prirode koja ima crveno i srebrno sjenilo na očima. Zatvarala sam se u kuću i neprestano svirala po sedam sati kako ih iz sebe izbacila svu negativnu energiju kao i mržnju koju sam osjećala prema drugima. Ružno je kada nekoga mrzite, a ja sam mrzila cijeli svijet. Danas mi je žao zbog toga', rekla je jednom.

Lady Gaga Izvor: Profimedia

Nakon što je godinu dana studirala klavir na Sveučilištu u New Yorku, shvatila je da joj je to veoma dosadno pa je krenula nastupati u kafićima. 'Bila sam najbolja u generaciji, u to sam sigurna. Zapravo, uvijek sam najbolja i to je moja najveća mana. Kada sam upisala fakultet nisam bila depresivna jer sam živjela u studentskom domu gdje su bili odlični partiji, pušila se trava i pilo do iznemoglosti. Mnogi su se pitali kako svejedno uspijevam jutro nakon najbolje napisati ispit. Odgovor je jednostavan - ja sam najtalentiranija. Cijeli je taj školski program bio previše lagan za mene', rekla je.

Možda će vas zanimati...

Tada joj je otac platio stan pod uvjetom da, ako ne uspije u godinu dana u onome što je zamislila, da se mora vratiti na fakultet.

'Živjela sam na groznom mjestu gdje je bilo mnogo štakora. Noću sam svirala po kafićima i zarađivala taman onoliko da ne moram jesti vlastiti izmet koliko sam uvijek bila gladna. Nisam mogla plaćati račune pa su mi nekada znali isključiti vodu i nisam se mogla kupati. Ali, nisam bila nesretna. Živjela sam život pravog umjetnika i samo sam ponekad plakala, a suza bi mi krenula kada bih shvatila da stvarno smrdim kao što su mi djeca nekada govorila', rekla je.

A onda je s nepunih 19 godina upoznala producenta Roba Fusarija kojeg je oduševila, a nedugo nakon toga, potpisala je ugovor za produkcijsku kuću Def Jam. Snimila je pjesmu 'Boys, boys, boys', popularnost joj je krenula rasti nevjerojatnom brzinom, a sve je ostalo povijest.

Najskandaloznija izdanja Lady Gage kroz povijest, pogledajte u našoj galeriji.

Povezane vijesti

Magazin

Royals