Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LJUBAVI ŽARKA POTOČNJAKA: S Asjom je proveo dva desetljeća, a 15 godina mlađa Višnja mu je pomogla kad je bilo najteže

Dvije najveće ljubavi Žarka Potočnjaka bile su Asja Jovanović s kojom je dobio kći Mirnu i 15 godina mlađa Višnja Pešić.

Višnja Pešić i Žarko Potočnjak Izvor: Davor Višnjić/PIXSELL

Glumačka karijera preminulog glumca Žarka Potočnjaka trajala je punih 50 godina, a kao i kod brojnih slavnih osoba, njegovu je publiku i obožavatelje zanimao i njegov privatni život.

No, za razliku od mnogih njegovih kolega, za Žarkovo se ime nikad nisu vezali skandali, a privatni je život ponajviše držao za sebe.

Sa suprugom, glumicom Asju Jovanović, vjenčao se 1983. godine, a zajedno su proveli 19 godina. Čak je i njihov razvod 2002. prošao potiho, te nije punio novinske stupce. Tek je u rijetkim intervjuima glumac govorio o tome, te je isticao da među njima nije ostalo gorčine i da su na prvo mjesto stavili svoju kći Mirnu.

Asja Jovanović i Žarko Potočnjak Izvor: Nova TV

'Ružnim razvodom i lošim odnosom s bivšim partnerom možete si stvoriti samo zlo, a civilizi­ranim odnosom ne znate što ćete postići, ali barem ostavljate prostor za potencijalno dobar odnos. Mi smo odabrali ovaj drugi način. Uzeli smo zajedničkog odvjetnika, dali mu detalje oko podjele imovine, tako da se nismo ni pojavili na sudu na dan kada je naš brak razvrgnut. Brak je kompliciran i prilično težak zanat kojem ne bi trebalo olako pristupati kao što to ljudi ponekad čine', ispričao je nakon razvoda za Story.

Zanimljivo je da su nekoliko godina nakon razvoda zajedno glumili u seriji Najbolje godine gdje je ona glumila njegovu snahu. O bivšoj je supruzi Žarko uvijek govorio sve najbolje, te je priznao da mu je ona često znala davati i neke glumačke savjete.

'Ona posjeduje jednu nevjerojatnu osobinu - uz to što je odlična glumica, njezin osjećaj za preciznost i studiozno pristupanje svakom snimanju začuđuje sve na setu. O svojoj bivšoj supruzi mogu reći sve najbolje, a uz to, partnerica je na setu kakvu samo mogu poželjeti', govorio je.

Ni na zajedničkom snimanju, rekao je Žarko, nije bilo napetosti već su sve odrađivali u prijateljskom tonu.

'Dosad to zbog raznih obveza nismo stigli činiti, no zajedničko snimanje idealna nam je prilika da dobro istračamo našu kćer Mirnu', našalio se u jednom intervjuu za Večernji list.

Višnja Pešić i Žarko Potočnjak Izvor: Davorin Visnjic/PIXSELL

Druga Žarkova ljubav poznata javnosti bila je Višnja Pešić s kojom je vezu započeo 2012. S Višnjom je rado putovao, a nije skrivao da mu je ona bila velika pomoć i podrška kad je zbog problema s plućima morao primati kisik.

'Neku večer zvao sam Višnju da mi pomogne s aparatom jer sam mislio da je isključen, nešto nije štimalo. Višnja je pogledala, rekla da je uključen i tada opazila da sam zaboravio staviti cijevi u nosnice. Ne znam što bih bez nje. Višnja mi puno pomaže i stvarno ne mogu sam. Slično je kao s alkoholizmom. To je također bolest koju ne možete liječiti sami. Morate imati nekoga uza se, a ona je uvijek uz mene kao velika podrška. Znam se našaliti da ponekad bude upitno hoću li stići do zahoda, a nekim se situacijama znam smijati i nekoliko dana kasnije. Ali onaj tren kada me uhvati panika, kada osjetim strašnu bol i osjećam se bespomoćno, zahvalan sam što pokraj sebe imam svoju Višnju', ispričao nam je jednom prilikom Žarko.

Povezane vijesti

Magazin

Royals