Natascha McElhone (51) snimala je u Los Angelesu popularnu seriju 'Californication' kada je primila 2008. poziv koji ju je shrvao i promijenio joj život.

Glumica je tada bila četiri mjeseca trudna i očekivala trećeg sina s plastičnim kirurgom Martinom Hirigoyenom Kellyjem.Slomilo ju kada joj je prijatelj preko telefona javio da je njezin 41-godišnji suprug iznenada preminuo zbog problema sa srcem.

Natascha McElhone
Profimedia 

Natascha je bila sama u tom trenutku i rečeno joj je da su doktori učinili što su mogli kada se Martin srušio zbog nedijagnosticirane kardiomiopatije, odnosno bolesti srčanog mišića.

'Dogodila mi se ona stvar koja se događa ljudima u filmovima. Ispustila sam mobitel i koljena su mi popustila', ispričala je svojedobno McElhone.

Glumičinog supruga je onesviještenog pred vratima njihovog doma u Londonu pronašao prijatelj doktor i brzo ga odveo u bolnicu u kojoj su zajedno radili. No nažalost nije mu bilo spasa i preminuo je dva tjedna nakon svog 41. rođendana.

Godinu dana nakon njegove smrti Natascha je rekla da je na neki način ova tragedija bila blagoslov za Martina. Naime, objasnila je da je vodio aktivan život, igrao tenis i ne bi dopustio da mu zdravstveni problem poput ovog ograniči njegovo kretanje. Bio je specijaliziran za kraniofacijalnu kirurgiju koja se bavi urođenim deformacijama lica i vrata te je radio za humanitarnu organizaciju 'Liječnici bez granica'.

Natascha McElhone
Profimedia 

Operirao je djecu u Afganistanu koja su unakažena u ratu i s prijateljem kirurgom je osnovao organizaciju 'Facing the World' kojoj je cilj zahvatima pomoći djeci s deformitetima na licu.

Glumica je upoznala svog supruga kada je imala 16 godina i otada je bila jako zaljubljena u njega, a vjenčali su se 1998. Iako joj se srušio svijet, kada je ostala bez njega, istaknula je da odustajanje nije bilo opcija.

Skupila je snage priopćiti tužnu vijest svojoj djeci, tada osmogodišnjem Theodoreu i petogodišnjem Otisu, a trećeg sina Rexa je rodila pet mjeseci nakon Martinove smrti i nije nikad dobio priliku upoznati oca. No postao je razlog za veselje ostatka obitelji i braća su mu posvetila veliku pozornost.

Natascha McElhone
Profimedia 

Natascha je našla utjehu u djeci, ali pismima koje pisala pokojnom suprugu pritom se ponašajući kao da imaju vezu na daljinu. Kasnije je od toga nastala njezina knjiga 'After You: Letters of Love, and Loss, to a Husband and Father' i glumica je objasnila da je to bio njezin način da Martina održi prisutnim u njezinom životu. Pisala mu je o sitnim detaljima svoje svakodnevnice, uspjesima njihove djece i koliko joj nedostaje.

Inače, preko puta glumičine kuće u Londonu se nalazi groblje gdje je njen suprug pokopan. Kroz prozor može vidjeti njegov grob i to je prizor koji ju tješi i smiruje.