Princ Albert od Monaka nedavno je iznenadio javnost obavijestivši ih da se njegova supruga, princeza Charlene, nalazi u psihijatrijskoj ustanovi.

I dok njen suprug uvjerava podanike i svjetsku javnost da je to bila njena odluka, mnogima je upalo u oči da su princu suprugu u ustanovu pomogli smjestiti upravo njena braća i šogorica.

U ekskluzivnom intervjuu za People princ je progovorio o Charleneinom zdravstvenom stanju i rekao da 'pati od duboke iscrpljenosti, emocionalne i fizičke'. 'Shvatila je da joj treba pomoć i sama je donijela odluku. Mi smo samo čekali da nam to sama potvrdi. Zna da se mora odmoriti', dodao je.

Princeza Charlene i princ Albert
Profimedia 

Potrudio se istaknuti da ta odluka nema veze s problemima u njihovom braku o kojima se dugo i sve glasnije šuška, a ne jenjavaju ni glasine o tome da se Charlene želi razvesti od princa koji je serijski preljubnik. On to oštro odbacuje.

'Vjerojatno ću to reći nekoliko puta, ali to nema veze s našim brakom. Želim vrlo jasno reći da u našem odnosu nema nikakvih problema. Umjesto toga, nekoliko uzroka privatne prirode dovelo je do njezina stanja. Ona je fizički i emocionalno iscrpljena. Bila je preopterećena i nije mogla ispunjavati svoje službene dužnosti, život općenito, pa čak i obiteljski život', ispričao je Albert.

Podsjetimo, princeza Charlene se nedavno, nakon što je 10 mjeseci provela u rodnoj Južnoj Africi, napokon vratila u Monako, ali gotovo odmah je završila u ustanovi, navodno vlastitom odlukom.

U intervenciji, koju je Albert priredio supruzi kako bi je uvjerio da je odlazak u ustanovu najbolji izbor, sudjelovala su i njena dva brata, Gareth i Sean.

Gareth Wittstock i Roisin Galvin
Profimedia 

Mlađi Gareth ima 41. godinu i po zanimanju je inženjer, a rođen je u Južnoj Africi kao i njegova sestra. Nakon što se Charlene udala za princa Alberta i on se preselio u Monako gdje ga se često može vidjeti u društvu kraljevske obitelji.

Ona treba svoju obitelj, a mi smo jako vezani. Redovito je viđam, često posjećujemo jedno drugo, a moja kći se igra s njenim blizancima. Princ Albert je nevjerojatna osoba. Od prvog dana sam se s njim osjećao ugodno. On je moj šogor, ali to ne znači da ga ne poštujem kao vladara’, rekao je Gareth jednom prilikom.

Gareth je u Monacu pronašao i ljubav. Tamo je upoznao Roisin Galvin, s kojom se vjenčao 2015. i s kojom je dobio kći koju su nazvali Kaia-Rose. Oboje rade u zakladi princeze Charlene, a Gareth je i krsni kum sestrinih blizanaca.

Charlenin drugi brat Sean ne viđa se toliko često u javnosti, a za razliku od brata i sestre on i dalje živi u Južnoj Africi.

Od 2013. oženjen je s Chantell Violet Serfontein s kojom ima dvoje djece sina Raigena i kći Aivu Grace. Također surađuje sa sestrinom zakladom.

Još fotografija princeze Charlene pogledajte u galeriji. 

Profimedia Princeza Charlene