Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SLUČAJ ZATOČENE PRINCEZE: Tata joj je vilu pretvorio u zatvor, a pored nje 'najtužnija princeza' ima lagodan život

Princeza Dubaija Sheikha Latifa, kako je otkrila na snimci koju je napravila prokrijumčarenim mobitelom, zatočena je u vili.

Princeza Sheikha Latifa Izvor: Profimedia

Princeza Sheikha Latifa (35) pokušala je 2018. pobjeći od svog oca Muhameda bin Rašida Al Maktuma (72), vladara Dubaija, no pronašao ju je na jahti u Indijskom oceanu.

Naoružani muškarci su vezali princezu i odveli je s broda. 'Ubijte me ovdje, ustrijelite me! Samo me nemojte vraćati natrag', vrištala je kada su ju zarobili. 

Kako su pisali američki mediji, njezina lokacija je otkrivena uz pomoć FBI-a kojeg su uspjeli obmanuti. Naime, vlada Dubaija je tvrdila da je Sheikha oteta i da trebaju njihovu hitnu intervenciju kako bi ju spasili. FBI je brzo otkrio princezinu lokaciju i proslijedio ju vlastima bliskoistočne zemlje.

Bijela kuća i FBI su to odbili komentirati, a i njezin otac Muhamed, no sudu je rekao da ju je spasio. Godinu dana nakon njenog prisilnog vraćanja u Dubai, Latifa se oglasila putem videa.

Princeza Sheikha Latifa Izvor: Profimedia

'Taokinja sam. Ova vila je pretvorena u zatvor. Ne mogu ni izaći iz nje na svježi zrak. Svaki dan sam zabrinuta za svoju sigurnost i život', ispričala je princeza Dubaija u videu koji je snimila mobitelom koji je uspjela prokrijumčariti. Njezin rođak Marcus Essabri, koji živi u Engleskoj, rekao je u veljači ove godine za BBC da je prestala slati snimke prije šest mjeseci te da otada nije čuo ni riječ od Sheikhe.

Javnost je zgrozilo što se u prosincu 2018. Latifa susrela s Mary Robinson, bivšom visokom dužnosnicom UN-ove Komisije za ljudska prava koja je pozirala s njom za smiješkom i nije joj pružila pomoć. Njihov sastanak je dogovorila princezina obitelj i snimljeno je nekoliko fotografija.

UN i britanski premijer Boris Johnson su obećali istražiti cijeli slučaj, no kako tvrde strani mediji, nije došlo do nikakvog pomaka. U međuvremenu su se pojavljivale fotografije princeze na Instagramu na kojima je s prijateljima, ali oni upućeni tvrde da to obitelj radi kako bi pokušala uvjeriti da je Latifa slobodna, ne zatočena kako je procurilo u javnost.

Princeza Sheikha Latifa Izvor: Instagram

Neki vjeruju da će se teško princeza osloboditi s obzirom da je njezin otac jedan od najznačajnijih poslovnih ljudi Bliskog istoka. Slučaj je mnoge podsjetio i na užas saudijske princeze Basmah (57). Ona je završila 2019. u zloglasnom zatvoru u Saudijskoj Arabiji bez objašnjenja, a poznato je da je ranije kritizirala položaj žena u kraljevini i zagovarala temeljne reforme.

Ona je bila samo jedna od brojnih žrtvi čistki prestolonasljednika Mohameda bin Salmana o čemu se oglasila na Twitteru. Nekoliko puta je dobila dopuštenje razgovarati s obitelji koja vjeruje da je završila u zatvoru zbog naslijeđa svog oca, kralja Sauda bin Abdulaziza al-Sauda. U isto vrijeme saudijske vlasti su tvrdile da je pokušala napustiti zemlju i otići u Švicarsku na liječenje.

Trebala je dosad biti oslobođena, ali ne zna se što se trenutno događa s njom. Inače, s obzirom ovakve situacije kod nekih kraljevskih obitelji i nemogućnosti da njihovi članovi ostave takav život iza sebe, mnogi smatraju princa Harryja i princezu Mako sretnicima.

Harry je sa suprugom Meghan Markle otišao u Ameriku, baš kao što je i Mako zbog ljubavi s pučaninom napustila Japan. Monegaška princeza Charlene nije imala sreće kao oni nego je završila na psihijatrijskom liječenju izvan Monaka. Navodno je to kraljevska obitelj napravila da bi spriječila da se razvede od princa Alberta. 

Strani mediji tvrde i da je u vezi s ruskim milijarderom Vladislavom Doroninom, bivšim dečkom Naomi Campbell koji joj pružio utjehu nakon svih nevjera njezinog supruga.  

Više fotografija zatočene princeze Latife pogledajte u galeriji. 

Povezane vijesti

Magazin

Royals