'Nedostaješ nam, mamice', napisala je šestogodišnja princeza Gabriella na svojem crtežu s dva velika crvena srca, a njezin brat blizanac Jacques dodao je: 'Volimo te, mamice.' Bila je dirljiva scena djece monegaškog princa Alberta II. koja su s tatom pratila proslavu nacionalnog praznika kneževine s balkona palače. Te fotografije obišle su svijet, a ljude su posebno dirnuli čeznutljivi pogledi mališana kojima mama silno nedostaje.

Princ Albert II.
Profimedia 

- Charlene je jako umorna i u javnosti je neće biti još nekoliko tjedana - službena je objava kneževine o princezi i bivšoj plivačkoj olimpijki koja je prekinula javne dužnosti dok se ne oporavi na tajnoj lokaciji nakon povratka u Monako iz domovine Južnoafričke Republike.

Ondje je, naime, provela posljednjih šest mjeseci, a kad se potkraj kolovoza nije pojavila u Monaku na 10. godišnjici braka, sve su se češće čule glasine o bračnim problemima slavnog para. Što se događa s, kako je znakovito zovu, najtužnijom europskom princezom i kontroverznim članom loze Grimaldi? Trenutačno ništa dobro, a to je potvrdio i princ Albert II. za magazin People.

Kaže da 43-godišnja princeza pati od duboke iscrpljenosti, emocionalne i fizičke. Odbacujući razne glasine, rekao je da će njezin oporavak zahtijevati kliničku njegu koja će trajati najmanje nekoliko tjedana te da je njezin povratak u Monako prošao prilično dobro. No očito je da ipak nije dobro.

Princeza Charlene i princ Albert
Profimedia 

- Vjerojatno ću to reći nekoliko puta, ali to nema nikakve veze s našom vezom. Želim to jasno naglasiti. Ovo nisu problemi na relaciji muž i žena. To je drukčije prirode. Charlene je iscrpljena, fizički i emocionalno. Bila je preopterećena i nije se mogla suočiti sa službenim dužnostima, životom općenito, pa čak ni obiteljskim životom - tvrdi princ i spominje operacije kojima se njegova supruga podvrgnula posljednjih mjeseci te da ima problema s tekom i spavanjem zbog čega je smršavjela.

Princeza Charlene
Profimedia 

- Shvatila je da joj treba stručna pomoć. Želimo joj poručiti da nam svima nedostaje i da je puno volimo! Jacques i Gabriella znaju da je umorna, ali i da će s njima razgovarati vrlo brzo. Nedostaje im mama, naravno, ali razumiju. Djeca u toj dobi razumiju. Nemam vremena uokolo šetati tužnog lica. Žao mi je zbog cijele situacije, ali znam da je Charlene na dobrom mjestu. Oporavit će se - izjavio je, uvjeren kako će sve na kraju biti dobro.

Princeza Charlene
Instagram 

I dok francuski Le Figaro tvrdi da je Char­lene još u Južnoafričkoj Republici za sebe tražila drugi dom, a drugi mediji ne odustaju od teorije da je njihov brak farsa i da je princeza već tijekom vjenčanja 2011. htjela odustati od svega, postoji i priča da je početkom svibnja u Europi obavila manje medicinske zahvate kao pripremu za zubne implantate.

Sredinom istog mjeseca sletjela je u JAR, gdje je dobila zagonetnu infekciju zbog koje je mjesec dana osjećala bol u ušima, da bi zbog toga izgubila sposobnost izjednačavanja tlaka u unutarnjem uhu. Takvim se pacijentima zabranjuje let zrakoplovom, pa tako i princezi koja je neplanirano produljila boravak u Africi.

Upućeni mediji tvrde da je imala korektivne operacije u lipnju i kolovozu dok je u rujnu, baš kada je bilo najavljeno da će se vratiti kući, hospitalizirana zbog daljnjih komplikacija. Kako bilo, čini se da lijepoj princezi predstoji najveća borba s mentalnim zdravljem, a što se sve događa iza kulisa, možda će i sama otkriti kad se sve za nju posloži na najbolji način.

Više fotografija najtužnije princeze pogledajte u galeriji.

Profimedia Princeza Charlene i princ Albert II. kroz godine