Monegaška kraljevska obitelj oduvijek je bila puna skandala, a neki misle i da je ukleta.

Kontroverzna kraljevska obitelj posljednjih je tjedana pod povećalom javnosti zbog 'najtužnije princeze svijeta', Charlene, i njezine hospitalizacije. Iako njen suprug, princ Albert II. tvrdi da je to bila isključivo njezina odluka, mnogi smatraju kako iza nje stoji monegaška obitelj koja je prisilno hospitalizirala princezu kako bi spriječila razvod.

Naime, nije tajna da je Albert vrlo nestašan kada su u pitanju žene, a navodno je ljubovao s drugima i nakon što je započeo vezu s Charlene. Kap koja je prelila čašu njezine tolerancije bila je nova navodna ljubavnica njezinog supruga kojoj je napravio dijete. Priča još uvijek nije službeno potvrđena, no malo tko sumnja na nju jer je princeza navodno htjela ostaviti princa i na dan vjenčanja, no spriječena je u bijegu.

Princ Albert je inače sin bivše holivudske dive Grace Kelly i princa Rainiera III. koji ga je oduvijek smatrao velikim razočaranjem zbog njegovih ljubavnih avantura. Osim Alberta, kraljevski par dobio je i dvije kćeri, Stephanie i Caroline.

Kraljevska obitelj Monaka
Profimedia 

Caroline se udavala se tri puta: u prvom je braku s francuskim industrijalcem Philippeom Junotom bila dvije godine, od 1978. do 1980., a tada je imala svega 21 godinu. Tri godine nakon razvoda udala se za talijanskog poduzetnika Stefana Casiraghija koji je poginuo u pomorskoj nesreći jureći gliserom tijekom utrke uz obalu Monaka. U braku su dobili troje djece, 36-godišnjeg Andreu, 34-godišnju Charlotte i 33-godišnjeg Pierrea.

Nekoliko godina nakon, počelo se šuškati da se viđa s princem od Hanovera, a onda se i to pokazalo točnim. Zbog Caroline se razveo od supruge i vjenčao s njom točno na njezin 42. rođendan, a te su iste 1999. godine dobili kćer Aleksandru. No, za Caroline ovo nije bila treća sreća, a mediji su još 2010. godine pisali da par živi odvojeno i da najavljuje razvod. Par nikada nije potpisao papire za razvod.

Ipak, zna se kako je princezi jako smetala njegova eksplozivna narav koja je uključivala brojne fizičke i verbalne ispade, kao što je bio napad na vlasnika noćnog kluba u Keniji ili razbijanje nosa kamermanu koji ga je htio snimiti. I privatnom životu danas Caroline nerado govori.

Princeza Chalene i princ Albert II.
Profimedia 

Najmlađa princeza Stephanie, kroz cijeli je svoj život težila avanturi i raznolikosti. Godinu je dana bila u braku deset godina mlađim portugalskim akrobatom Adansom Lopezom Peresom, a isto toliko i s osobnim tjelohraniteljem Danielom Ducruetom (s kojim je dobila i dvoje djece). Također, viđala se i s trenerom slonova u cirkusu.

Daniel je godinu dana nakon vjenčanja uhvaćen s djevojkom koja je osvojila titulu Miss Topless Belgije zbog čega im se raspao brak. Godine 1998. Stephanie je dobila i treće dijete, Camille, za koje nikad nije otkrila tko joj je otac. Ipak, pretpostavlja se da je to Jean Raymond Gottlieb, koji je radio u sigurnosnoj službi palače. Camille nosi njegovo prezime, no on nije naveden u njenom rodnom listu. Camille za razliku od brata i sestre nije u liniji za nasljedstvo monegaškog prijestolja.

Stephanie se dugo borila s tračevima da je ona vozila automobil te izazvala nesreću u kojoj je poginula njezina slavna majka. Stephanie je tada imala 17 godina, a traume su bile velike. Grace od Monaka je 13. rujna 1982. godine sletjela s litice, a smrt je proglašena dan kasnije. Prve informacije koje su dobili mediji tada nisu ukazivale na ozljede opasne po život, no drugi dan svijetom je zavladao tajac. Tog kobnog dana, bivša glumica trebala je odvesti princezu Stephanie do stanice vlaka za Pariz u kojem se školovala. Njezin pogreb pratilo je gotovo 100 milijuna ljudi.

Grace Kelly
Profimedia 

Za njezinu smrt bila su pogubna dva jaka i teška moždana udara, zbog čega je njezina obitelj donijela odluku da se ugase svi aparati koji su je održavali na životu. Ipak, neki i danas smatraju da je to sve laž. Najpoznatija teorija zavjere uključuje princezu Stephanie za volanom, jer Grace Kelly nije rado sjedala na mjesto vozača.

Stephanie je iz nesreće izašla s nekoliko slomljenih rebara i slomljenom ključnom kosti. Tada je bila maloljetna i bez vozačke dozvole, što opravdava zataškavanje pravog razvoja događaja. Tu priču zahuktao je Sesto Lipio, lokalni stanovnik koji je rekao kako je vidio da je automobil vozila djevojka dok je žena sjedila iza nje.

Druga teorija zavjere tvrdi da su se majka i kći žestoko svađale, zbog čega je Grace u jednom trenutku izgubila kontrolu nad vozilom. Svađu je navodno pokrenula Stephaniena želja da se uda za tadašnjeg dečka, sina francuskog glumca Jean-Paula Belmonda i vozača utrka, Paula Belmonda.

Tragovi klizanja nisu postojali, odnosno, njihov automobil je čitavo vrijeme ubrzavao niz liticu. Tako se javila teorija da kočnice na 11 godina starom Roveru nisu bile ispravne. Ipak, nikakve nepravilnosti nisu pronađene. No ono što je poznato jest da ni mama ni kći nisu bile vezane u trenutku nesreće.

Grace Kelly
Profimedia 

Osim toga, pričalo se i o zdravstvenim tegobama princeze koja je navodno bila jednako nesretna kao što je danas supruga njezinog sina, princeze Charlene. Navodno je i nju suprug varao, a u jednom trenutku imao je čak tri ljubavnice. Patila je od čestih glavobolja, a navodno imala i dva moždana udara, jedan prije, a jedan neposredno nakon nesreće, zbog čega su i šanse za preživljavanje bile iznimno male i zapravo nikakve.

Što se točno dogodilo tog kobnog dana, možda nikada neće biti otkriveno. I zaposlenicima palače naređeno je tada da ostanu do daljnjega na odmoru te su o smrti princeze doznali iz medija. Odluku da Grace skinu s aparata donio je njezin suprug nakon razgovora s kćerkom Caroline i sinom Albertom II, a Stephanie su tek dva dana kasnije rekli da joj je majka preminula.

Više fotografija najdisfunkcionalnije kraljevske obitelji Europe pogledajte u galeriji.

Profimedia Kraljevska obitelj Monaka