Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KRALJEVSKI CIRKUSANTI: Dok mu se žena liječi, Albertu leđa čuvaju skandalozne sestre, jedna je ubila slavnu majku?

Monegaška kraljevska obitelj oduvijek je bila puna skandala, neki misle da je i ukleta, a posebno su zanimljivi života princa Alberta i njegovih sestara, princeza Caroline i Stephanie.

Kraljevska obitelj Monaka Izvor: Profimedia

Princeza Charlene trenutno je smještena u psihijatrijsku ustanovu, a njen suprug princ Albert II. i braća koji su je tamo smjestili tvrde da je to njena želja.

Princ Albert od Monaka nedavno je iznenadio javnost obavijestivši ih da se njegova supruga, princeza Charlene, nalazi u psihijatrijskoj ustanovi. I dok njen suprug uvjerava podanike i svjetsku javnost da je to bila njena odluka, mnogima je upalo u oči da su princu suprugu u ustanovu pomogli smjestiti upravo njena braća i šogorica. Javnost smatra da je to sve maslo kraljevske obitelji koja ne želi čuti za razvod koji 'najtužnija princeza' godinama priželjkuje.

'Vjerojatno ću to reći nekoliko puta, ali to nema veze s našim brakom. Želim vrlo jasno reći da u našem odnosu nema nikakvih problema. Umjesto toga, nekoliko uzroka privatne prirode dovelo je do njezina stanja. Ona je fizički i emocionalno iscrpljena. Bila je preopterećena i nije mogla ispunjavati svoje službene dužnosti, život općenito, pa čak i obiteljski život', ispričao je Albert, no nitko mu ne vjeruje.

Princ Albert II.

Princ Albert II godinama je bio razočarenje za oca, princa Rainiera III., zbog sramotnog života koji je živio. Iako su ga tijekom 1990-ih i 2000-i povezivali s brojnim ženama, nije pokazivao zainteresiranost za brak. Upravo je zato njegov otac do 2002. godine promijenio ustav kojim je osigurao da kraljevstvo pripadne Albertovoj sestri ako on ne uspije dobiti nasljednika.

Nekoliko godina nakon toga, 2010., Albert je objavio zaruke s južnoafričkom plivačkom prvakinjom Charlene Wittstock, ali od samih je bračnih početaka njihov odnos turbulentan. Albert iz ranijih afera ima dvoje djece koje je priznao, no njegov se otac pobrinuo da nikad ne dođu na prijestolje. Ipak, Albert ih financijski uzdržava.

Princ Albert i princeza Charlene Izvor: Profimedia

Zašto princeza Charlene želi razvod? Zbog brojnih afera svog supruga, a nedavno se javila i nepoznata žena koja tvrdi da joj je princ napravio dijete za vrijeme braka. Navodno je to bila 'kap koja je prelila čašu' južnoafričke plivačice koja je plakala i na dan svog vjenčanja. Navodno je supruga htjela ostaviti i prije vjenčanja, no spriječena je u bijegu te joj je oduzeta putovnica.

Nedavno je u Monaku proslavljen Nacionalni dan kneževine, a za djecu kraljevskog para brinule su se Albertove sestre, princeza Stephanie od Monaka te princeza Caroline od Hanovera, žene koje su i same kneževini priuštile brojne skandale, baš poput njihove djece. Princ i princeze su djeca princa Rainiera III. i holivudske dive Grace Kelly.

Par je bio u braku do njezine tragične smrti glumice 1982. godine kada je s kćeri Stephanie krenula na put te se na strmoj planinskoj cesti strovalila niz padinu.

Caroline od Hanovera

Caroline se udavala se tri puta: u prvom je braku s francuskim industrijalcem Philippeom Junotom bila dvije godine, od 1978. do 1980., a tada je imala svega 21 godinu. Tri godine nakon razvoda udala se za talijanskog poduzetnika Stefana Casiraghija koji je poginuo u pomorskoj nesreći jureći gliserom tijekom utrke uz obalu Monaka. U braku su dobili troje djece, 36-godišnjeg Andreu, 34-godišnju Charlotte i 33-godišnjeg Pierrea.

Princeza Caroline od Hanovera Izvor: Profimedia

Nekoliko godina nakon, počelo se šuškati da se viđa s princem od Hanovera, a onda se i to pokazalo točnim. Zbog Caroline se razveo od supruge i vjenčao s njom točno na njezin 42. rođendan, a te su iste 1999. godine dobili kćer Aleksandru. No, za Caroline ovo nije bila treća sreća, a mediji su još 2010. godine pisali da par živi odvojeno i da najavljuje razvod. Par nikada nije potpisao papire za razvod.

Ipak, zna se kako je princezi jako smetala njegova eksplozivna narav koja je uključivala brojne fizičke i verbalne ispade, kao što je bio napad na vlasnika noćnog kluba u Keniji ili razbijanje nosa kamermanu koji ga je htio snimiti. I privatnom životu danas Caroline nerado govori.

Princeza Stephanie

Najmlađa princeza Stephanie, kroz cijeli je svoj život težila avanturi i raznolikosti. Godinu je dana bila u braku deset godina mlađim portugalskim akrobatom Adansom Lopezom Peresom, a isto toliko i s osobnim tjelohraniteljem Danielom Ducruetom (s kojim je dobila i dvoje djece). Također, viđala se i s trenerom slonova u cirkusu.

Daniel je godinu dana nakon vjenčanja uhvaćen s djevojkom koja je osvojila titulu Miss Topless Belgije zbog čega im se raspao brak.

Princeza Stephanie Izvor: Profimedia

Stephanie se dugo borila s tračevima da je ona vozila automobil te izazvala nesreću u kojoj je poginula njezina slavna majka. Stephanie je tada imala 17 godina, a traume su bile velike. 

Godine 1998. Stephanie je dobila i treće dijete, Camille, za koje nikad nije otkrila tko joj je otac. Ipak, pretpostavlja se da je to Jean Raymond Gottlieb, koji je radio u sigurnosnoj službi palače. Camille nosi njegovo prezime, no on nije naveden u njenom rodnom listu. Camille za razliku od brata i sestre nije u liniji za nasljedstvo monegaškog prijestolja.

Više fotografija skandalozne obitelji pogledajte u galeriji.

Povezane vijesti

Magazin

Royals