Photoshop je davno sastavni dio društvenih mreža gdje se svi pokušavaju predstaviti u svom najboljem ruhu, iako ono najčešće zbog količine filtera prestaje biti njihovo pravo.

Upravo se u kontekstu toga u posljednje vrijeme najviše piše o pop kkraljici Madonni koja toliko pretjeruje u uređivanju fotografija da je javnost u šoku nakon svake njezine objavljene fotografije. Valjda njime želi prikriti katastrofu koju je na licu napravila operacijama i korekcijama.

Madonnine estetske korekcije
Profimedia 

Kada pogledate njezine fotografije s početka karijere, kao i one nastale prije desetak godina te današnje, radi se o gotovo potpuno drugoj osobi, a zanimljivo je kako je nekada bili žestoki protivnik estetske i plastične kirurgije. 'Nikada se ne bih podvrgnula estetskoj operaciji. Gadi mi se i sama pomisao da vas netko uspava, a zatim napadne nožem kako bi vas uljepšao. Svoju pojavu dugujem genima i zdravom načinu života', istaknula je prije tri godine, a sada se svi možemo na to samo lijepo nasmijati.

A iako photoshop koristi na dnevnoj bazi, i dalje ga nije naučila koristiti. Dok lice pomladi za 20 godina, ostale dijelove tijela kao da zaboravi.

Najbolji pokazatelji godina, ali i photoshopa, su ruke, a upravo su zbog njih brojni obožavatelji nedavno napali Madonnu gdje joj dlanovi izgledaju kao da ima 63 godine, koliko i ima, a lice kao da ima 30. Ali nije ona jedina. Mnoge poznate dame upravo uz pomoć ruku 'dokažu' da su se itekako dorađivale - ili zbog vidno drugačije teksture kože ili zbog drugačije boje ili, kao Madonna, zbog zaborava. 

U nastavku vam donosimo koje su to dame zanemarile svoje rukice, a vi prosudite sami jesmo li u pravu. 

Instagram Poznate dame koje dorađuju lice