Lepa Brena i Boba Živojinović svojevremeno su bili najpopularniji par na Balkanu. On je bio slavni tenisač, a ona jedna od najpopularnijih pjevačica. Kako su kasnije u intervjuima govorili, čim su se upoznali, zaljubili su se jedno u drugo.

‘Kad sam srela Bobu, svidjela mi se njegova spontanost i iskrenost i znala sam da kao i ja nema mnogo vremena za gubljenje, jer su naše karijere tada bile u zenitu. Rekla sam sebi – sad ili nikad! Sjećam se, upoznali smo se poslije premijere prvog dijela filma ‘Hajde da se volimo’ u Domu sindikata. Upoznao nas je Raka Đokić’, ispričala je jednom prilikom.

‘Brenu sam trebao ranije upoznati jer smo je htjeli angažirati da pjeva na teniskom turniru, ali se Raka Đokić, njen menadžer, kasnije naš kum, pravdao da ona ima puno obaveza. Ali zaista je bilo tako, ona je stalno nastupala. Kad smo konačno stigli do upoznavanja, Brena je prišla i rekla mi: ‘Gdje si ti svih ovih godina?’ To je bio sudbinski susret, a prvih par mjeseci je bilo vrlo teško. Svaki slobodan trenutak koristili smo da budemo zajedno. Zaletio bih se iz Ibize u Zurich samo da bih je vidio’, dodao je tad i Boba.

Vjenčali su se 7. prosinca 1991. godine, a razumljivo je da je njihova svadba izazvala ogroman interes medija i javnosti, te je brzo stekla epitet ‘svadbe stoljeća’.

Svog se vjenčanja i Brena prisjetila na društvenim mrežama, te je objavila video sa fotografijama nje i Bobe, te kratko napisala: 'I tako već 30 godina'. 

Vjenčanje, koje se održalo u hotelu Interkontinental, koji je tad bio najluksuzniji u čitavoj bivšoj državi, bilo je isplaniralno do najmanjeg detalja.

Svoje goste mladenci su prvo dočekali u lobiju hotela gdje se pjevačica pojavila u elegantnoj plavoj haljini, tenisač u svečanom crnom odijelu.

Za sam obred Brena je nosila vjenčanicu koju je modna kuća Dior dizajnirala specijalno za nju. Prema pisanju srpskih medija, svadba je slavni par koštala 50 tisuća maraka, te je bilo ponuđeno čak 650 vrsta hrane, a svadbena je torta na pet katova bila je ukrašena teniskim i glazbenim motivima. Par je dobio 4000 čestitki, te poklone iz raznih dijelova svijeta.

Lepa Brena i Boba Živojinović
YouTube 

Vjenčanju je prisustvovalo 500 gostiju, te mnogi mediji, a zbog njihovog je vjenčanja prekinut i ‘Dnevnik 2’ kako bi se mladenci mogli uključiti uživo u program. Također, Brena i Boba su svadbu dali snimiti i kasnije su objavili video kazetu pod nazivom ‘U ime ljubavi’. Inače, ta se snimka i danas može naći na Breninom službenom Youtube kanalu.

Boba je kasnije govorio da je od svih njegovih uspjeha najveći upravo brak i sretna ljubav s Lepom Brenom. Njihovu zaljubljenost kao i na dan vjenčanja možemo vidjeti i danas, iako ništa ne može nadmašiti njihov dan vjenčanja. Nakon što se Boba iz šale 'nećkao' hoće li reći Breni 'da' na vjenčanju, legendarna pjevačica mu je nagazila na nogu, vjerojatno kako bi ga 'kaznila' jer je kratko vrijeme oklijevao.

'I danas traje naša velika ljubav i sve ono što smo osjetili u trenu kada smo se vidjeli. Naša današnja zaljubljenost je prelijepa. Ne znam koliko se ljudi može pohvaliti ovim čime ja mogu: godine koje su iza mene i Brene nisu važne jer ljubav nikad ne može zamrijeti ako je prava i ako se održava na dobar način. Kada je ljubav u pitanju, isto je kao na početku, čak je i kvalitetnije i drugačije danas. Što se tiče strasti, ona je u početku uvijek jaka, ali i danas traje. Normalno je da iz prve mladenačke strasti poslije prelazite u neki novi nivo koji je mnogo kvalitetniji, sažetiji i ljepši. Poslije toliko godina zajedničke ljubavi, strasti i poštovanja, postajete mnogo jača osobnost, ona koja ima veliko iskustvo, zrelost, trezvenost, s drugačijim pogledom na život', odgovorio je Boba ranije ove godine.

'Iste noći kada sam je upoznao rekao sam da ću je oženiti, i to se dogodilo. Poslije toga su došla djeca i obitelj. To je kruna našeg uspjeha. Sa Stefanom, Viktorom, Filipom, i sada sa snahom Aleksandrom i uz unuke, znamo da je to zajedništvo nešto najbolje što postoji. Mi kao obitelj pazimo, cijenimo i volimo naše zajedništvo', zaključio je.

Kako se njih dvoje vole već više od 30 godina, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Instagram Boba Živojinović i Lepa Brena