Glumica Ena Begović napustila nas je 15. kolovoza 2000. godine nakon nesreće s a utomobilom na otoku Braču. Imala je samo 40 godina.

Ena nije jedina koja je ovaj svijet napustila puno prerano, a evo nekih poznatih zvijezda iz Hrvatske i regije čije su nas smrti uzrdmale.

Dino Dvornik

Poznati koji su nas napustili prerano
Boris Scitar/PIXSELL 

Proslavljeni hrvatski glazbenik DinoDvornik, 2008. godine je preminuo u snu u svom stanu u Zagrebu, a umro je od mješavine tableta koje je uzimao. Kralj funka preminuo je u 44. godini, na žalost svoje obitelji, prijatelja i cijele regije.

Rajko Dujmić

Poznati koji su nas napustili prerano
Matej Grgić 

 Prošle godine svi su se šokirali kada je 65-godišnji RajkoDujmić poginuo od posljedica prometne nesreće.

Podsjetimo, kantautor je zadobio opasne ozljede u stravičnoj nesreći u mjestu Stari Laz, na području Ravne Gore, izgubio nadzor nad svojim autom sletio u provaliju.

Zbog neprilagođene brzine sletio je s kolnika, pokupio kameni zidić i šljivu te se zaustavio oko pet metara ispod razine ceste, odnosno desetak metara nad provalijom.

Dražen Petrović

Poznati koji su nas napustili prerano
Instagram 

DraženPetrović preminuo je 1993. godine, a tog kobnog 7. lipnja Crvenim Golfom je upravljala njegova tadašnja djevojka Klara Szalantzy. Ove godine bi slavio 57. rođendan.

Imao je samo 28 godina kada je preminuo, spavajući na suvozačevom mjestu u automobilu u koji nije trebao ni ući. Pri sudaru je ispao iz automobila i na mjestu poginuo.

Dolores Lambaša

Poznati koji su nas napustili prerano
Tomislav Miletić/PIXSELL 

DoloresLambaša bila je veliko ime domaće glumačke scene, a onda se 2013. godine dogodila tragedija. Tada perspektivna glumica u usponu, umrla je u bolnici 'Dr. Josip Benčević' u Slavonskom Brodu nakon teške prometne nesreće.

Imala je samo 32 godine kada je s kolegom Stojanom Matavuljem doživjela tešku automobilsku nesreću na autocesti A3 kod Velike Kopanice. Liječnici su se satima borili za njezin život, ali ozljede su bile teške i tijelo nije izdržalo.

Ena Begović

Poznati koji su nas napustili prerano
Youtube / Screenshot 

EnaBegović život je izgubila sa samo 40 godina na blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza 2000. na otoku Braču. Počela se panično bojati automobila nakon što je krajem 90-ih izazvala prometnu u kojoj je poginuo motociklist.

Taj ju je strah koštao života. 15. kolovoza 2000. na Braču Ena je stradala u slijetanju suprugova džipa u provaliju.

Osim Ene u autu su se nalazili i Josip Radeljak Dikan, Enina kćerkica Lana i majka Tereza, a upravljao je Dikanov sin Leo. Svi su se izvukli samo s ozljedama, osim Ene koja je na mjestu poginula.

Predrag Vušović

Poznati koji su nas napustili prerano
Story 

Vijest da je u 51. godini preminuo Predrag Vušović Pređo, kojeg su obožavali i redatelji, i kolege, i publika jer je bio vrhunski glumac, ali prije svega dobar čovjek, šokirala je mnoge te 2011. godine. Preminuo je od moždanog udara, nažalost, prerano.

Toše Proeski

Poznati koji su nas napustili prerano
Instagram 

 U listopadu 2007. godine, u ranim jutarnjim satima, na autocesti kod Nove Gradiške život je izgubio popularni makedonski pjevač TošeProeski, a njegovu smrt teško su prihvatili mnogi.

U doba kada je umro Toše je imao samo 26 godina, a osim što je bio najpopularniji makedonski pjevač, bio je i velika zvijezda u regiji. Netom prije smrti najavio je i svjetsku karijeru, okružen najvećim glazbenim imenima koji su u njemu vidjeli ogromni potencijal.

Ksenija Pajčin

Poznati koji su nas prerano napustili
Screenshot YouTube 

Pjevačicu koju su mnogi smatrali najljepšom ženom u Srbiji, ubijena je u ožujku prije 11 godina. Te kobne večeri 16. ožujka 2010. godine u njenom stanu u Beogradu ubio ju je tadašnji dečko Filip Kapisoda, a potom je počinio samoubojstvo.