Svijet je dobio novu Miss Universe.

Ovu prestižnu titulu osvojila je Miss Indije, Harnaaz Sandhu.

21-godišnja Sandhu iza sebe je ostavila 79 drugih natjecateljica, uključujući svoju prvu pratilju Miss Paragvaja Nadiu Ferreiru i drugu pratilju Miss Južne Afrike, Laleu Mswane.

 Sandhu je krunu preuzela od svoje prethodnice, Miss Universe 2020., Andree Meze na pozornici u Eilatu u Izraelu.

Mlada Indijka koja se predstavila kao zagovornica za jačanje položaja žena, bavi se glumom te joj je velika inspiracija Priyanka Chopra. U slobodno se vrijeme bavi jogom, plesanjem, kuhanjem, jahanjem i igranjem šaha.

Inače, Indija je posljednju put osvojila ovu titulu 1994. kad se natjecala Sushmita Sen. Ovogodišnji izbor značajan je i po tome što je ovo prvi put da je sudjelovala predstavnica Ujedninjenih Arapskih Emirata, a Miss Universe Maroka na natjecanju se pojavila prvi put u više od 40 godina.

Hrvatsku je predstavljala lijepa Ora Ivanišević, no nije se plasirala među prvih 10 na izboru. 20-godišnja Ora detalje s natjecanja je redovito objavljivala na Instagramu, a prije finalne večeri poručila je da se ponosi time tko je i odakle je došla.

 'Vrijeme je za igru... Noć je prije finalne večeri i najveći osjećaj koji osjećam je ponos. Ponosna sam na to tko sam, odakle dolazim i tko želim biti. Ponosna sam na putovanje u kojem ću sudjelovati i iskustvo koje ću pamtiti ostatak svog života. Ponosna sam što ću hodati po pozornici sutra i što sam Hrvatica’, napisala je.

Još fotografija prelijepe Ore pogledajte u galeriji. 

promo Ora Ivanišević