Blagdanski stol u većine je obitelji najbogatiji i najraskošniji. Pripremaju se razni tradicionalni specijaliteti, rade se slastice, kuhinja odiše mirisima ribe, mesa...

Badnjak i Božić dani su i kada pjevačica Emilija Kokić pomno razmišlja o namirnicama koje će se naći na njezinu stolu, a djelić toga podijelila je prošlih blagdana podijelila i s našim čitateljima.

Recept Emilije Kokić za Badnjak
Story 

Sudeći prema umijeću koje je pokazala u showu ‘Celebrity Masterchef ’, ne sumnjamo u to da je riječ o zaista ukusnim i maštovitim jelima.

- Kuham svaki dan, i to dva puta dnevno. Uživam u tome. Kuhanje je za mene spoj kreativnosti, umjetnosti i slobode. Kada uronim u kreiranje jela, odnosno kada vidim namirnice pokušavam ih spojiti i smisliti što bih napravila od njih. Taj mi je proces čaroban. Tada u mom svijetu ne postoji prostor ni za što drugo. Taj je prostor rezerviran samo za moje strasti i moju ljubav prema kuhanju - kazala nam je u intervjuu Emilija, čiji recept za predjelo doznajte u nastavku.

Rolani oslić

Sastojci:* dva oslića* domaći pesto * 3 režnja češnjaka* 200 ml maslinova ulja * 2 žlice naribanog permezana * 1 žlica krušnih mrvica * peršin

Priprema: Očistiti i filetirati ribu. Napraviti pesto od češnjaka, krušnih mrvica, peršina, maslinova ulja i parmezana. Unutarnju stranu ribe namazati pestom, zarolati u rolicu, zavezati kuharskim koncem i staviti u pećnicu.

Peći na 180 °C 20-30 minuta. Poslužiti uz salatu od potočarki začinjenu s nekoliko kapi limuna, maslinova ulja i soli.

Recept Emilije Kokić za Badnjak
Story