Matea Jelić (23) bila je u središtu pozornosti na već tradicionalnoj dodjeli nagrada Hrvatskog olimpijskog odbora na kojoj odaje priznanja najboljima u sportu.

Taekwondašica je proglašena najboljom sportašicom Hrvatske dok je jedriličar Tonči Stipanović odnio nagradu u muškoj kategoriji.

'Svjesna sam veličine sportaša koji stajali ovdje prije mene te je zato ovo silna čast. Prošle sam godine također bila proglašena najboljom sportašicom po izboru HOO-a, ali je sve bilo 'online', gledala sam sve na TV-u. Sad kad sam došla ovdje i vidjela kako je to prelijepo i svečano, nadam se da ću još nekoliko godina ostvariti isto pa doći opet', zahvalila se Matea u svom govoru.

Matea Jelić i Tonči Stipanović su najbolji sportaši Hrvatske po izboru Hrvatskog olimpijskog odbora.
Luka Stanzl/PIXSELL 

Sportašica iz Knina visoka 183 centimetara je blistala u plavoj šljokičastoj haljini s prorezom na lijevoj nozi, a uskladila ju je sa srebrnim štiklama. Na dodjeli je okinula i selfie s Blankom Vlašić koja je objavila njihovu zajedničku fotografiju na Instagram storyju. Matea je pozirala i u hotelskoj sobi te objavila snimku. 

Matea Jelić i Blanka Vlašić okinule selfie.
Instagram 

Inače, Jelić je osvojila zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju, a u kolovozu je progovorila za Story o svom odnosu s bivšim dečkom, taekwondašem Tonijem Kanaetom koji se okitio brončanim odličjem.

'Danas smo prijatelji, i općenito svi u klubu držimo se zajedno i podržavamo. Bilo smo zajedno kad sam imala 17, on danas ima curu, a ja sam slobodna', rekla je.

Otkrila je i prilaze li joj dečki. 'Eh sad teže, čak i vojnici neće da priđu', priznala je Jelić.

Više fotografija sportašice pogledajte u galeriji. 

Instagram Matea Jelić