Iako su se Novak i Jelena Đoković upoznali u ranoj mladosti, to im nije prva i jedina ljubav. Prije nego što su se upoznali i shvatili da su stvoreni jedno za drugo, oboje su imali veze o kojima se vrlo malo zna.

Naime, Jelena koja se u to vrijeme prezivala Ristić, prije Novaka ljubila je tenisača Ivana Bjelicu Gileta, zgodnog Beograđanina, koji danas ima 37 godina,  a Novak se prije braka zabavljao s Lidijom Popović, svjetski poznatom DJ-icom poznatom kao Lady Lee. Njihova je ljubav potrajala vrlo kratko, no Lidija je o njemu uvijek govorila lijepo.

 Jelenina je kratkotrajna romansa s Novakovim kolegom također brzo pala u zaborav, no ime Ivana Bjelice nastavilo se spominjati u medijima i izvan rubrika rezerviranih za sport.

Ivan je prije pet godina ušao u vezu sa srpskom glumicom Hristinom Popović, koja osim umjetnosti njeguje i sportski duh. Iako nikada nisu javno progovorili o svojoj vezi, da je ljubavi došao kraj postalo je jasno 2018. godine, kada je plavokosa glumica sa svog Instagram profila izbrisala zajedničke fotografije.

Hristina Popović pozira u kinu
Story arhiva 

 Iako se nekoliko mjeseci kasnije pročulo da su Hristina i Ivan pokušali svojoj ljubavi dati drugu priliku, vezu ipak nisu obnovili.

Dok je Jelena sreću pronašla pored najboljeg tenisača svijeta, za sada se apsolutno ništa ne zna o trenutnom emotivnom statusu njenog bivšeg partnera, također tenisača, Ivana Bjelice Gileta.

Jelena i Novak vjenčali su 2014. godine na Svetom Stefanu u Crnoj Gori. Imaju dvoje djece, šestogodišnjeg sina Stefana i trogodišnju kćerku Taru.

Novak Đoković i Jelena Đoković u telefonskoj govornici
Instagram 

 Inače, Novak je u brojnim intervjuima izjavio kako bi htio imati još djece, ali njegova supruga Jelena zasad to ne želi. Kako je kazala, i Novak je poput djeteta o kojem treba brinuti, pa ima pune ruke posla s njim i dvoje male djece.