Najuspješnija hrvatska skijašica, Janica Kostelić, prije nekoliko je dana proslavila svoj 40. rođendan. Na skije je prvi put stala kada je imala tri godine, a skijanje je počela trenirati kada je imala deset godina. Vrlo brzo svima je postalo očito da je rođena pobjednica.

Ali osim nje, ovog je mjeseca i njezin sin Oskar proslavio treći rođendan, a neki su se članovi obitelji Kostelić okupili na Sljemenu povodom održavanja 17. Snježne kraljice. Osim našeg najboljeg skijaša Ivice Kostelića, testni vozači bili su njegov sedmogodišnji sin Ivan te otac Ante. 

Ivica Kostelić sa suprugom Elin
Story 

'Uvijek je lijepo vratiti se na Sljeme, naravno, to je ipak naš skijaški dom. Drago mi je da je i otac bio gore, naravno, mogao sam jedan dan povesti i sina - to bilo jako lijepo. Gore je dosta ledeno tako da nije baš za uživanciju, ali bilo mu je dobro. Mogao je provesti jedan dan u prirodi', rekao je Ivica Kostelić za RTL Exkluziv.

A hrvatska se javnost uvijek rado prisjeća legendarne Janičine vožnje 2006. godine kada je bez jednog štapa i rukavice odradila vožnju i osvojila treće mjesto. 'To je jedna od legendarnih vožnji u povijesti Svjetskog kupa. Mislim da se to nije moglo dogoditi nigdje drugdje nego na Sljemenu. A ne vjerujem da bi itko drugi osim Janice to mogao ostvariti', tvrdi Ivica koji je otkrio kako je njegova sestra proslavila svoj 40. rođendan.

Obitelj Kostelić na okupu
Profimedia 

'Sada je uvijek naglasak na djeci kada su rođendani i nekakve zabave. Sada imamo tri rođendana za redom - Oskar, mama pa Janica. To je sve unutar 10 dana pa moramo nešto proslaviti', pojasnio je tada Ivica pa nastavio.

'Nismo joj ništa za sad pripremili. Janica je jako teška osoba za poklone, ali imamo nešto. Mislim da neće biti party, ali nešto ćemo smisliti', otkrio je naš nekadašnji skijaš koji je donio četiri srebrne medalje s Olimpijskih igara.

Iako nije otkrio previše o slavlju u obitelji Kostelić, dao je naslutiti da čestitki neće manjkati.

'Klinci vole crtati i uživaju u tome te je cijela kuća oblijepljena nekim čestitkama za svakoga ponaosob u obitelji', zaključio je.