Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BERNARDIĆ NIJE NESTAO, SAMO SE SAKRIO: Nakon iznenadnog razvoda, nesuđeni premijer planira uzdrmati hrvatsku politiku

Za nesuđenog premijera i bivšeg SDP-ovca dugo nitko nije čuo, no doznaje se kako Davor Bernardić planira uzdrmati hrvatsku političku scenu.

Davor Bernardić u šetnji gradom Izvor: Goran Stanzl/PIXSELL

Bivši predsjednik SDP-a, 42-godišnji Davor Bernardić, nakon neuspjeha na izborima za premijera Republike Hrvatske, kao da je nestao.

Svi se sjećamo njegovog ljubavnog brodoloma sa sada bivšom suprugom Irenom Coljak koja je uvijek bila misteriozna i nije voljela javno istupati. No, njihova ljubavna priča, koje se možemo samo prisjećati, započela je još tijekom studentskih dana.

Irena je bila studentica ekonomije te je trebala pomoć s matematikom. Bernardić je bio vrhunski znalac s brojkama te joj je odlučio držati instrukcije. I tako je sve počelo....

Vjenčali su se u crkvi Uzvišenja Sv. Križa u Zagrebu 2011. godine i njihov brak je trajao osam godina. Ipak, Bernardić se 2019. godine obratio javnosti kako se razveo od Irene.

Irena Coljak i Davor Bernardić na događaju Izvor: Story


'Ovim putem želim obavijestiti medije da smo moja, sada već bivša, supruga Irena i ja odlučili krenuti svatko svojim putem te smo se razveli. Nakon zajednički provedenih godina ispunjenih ljubavlju i međusobnim razumijevanjem u život dalje krećemo kao dobri prijatelji. Zahvaljujemo medijima na razumijevanju što o ovoj temi više ne želimo govoriti. To je naša zajednička odluka i molimo da je poštujete', sročio je u službenom  priopćenju bivši predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

U 'dvoboju' za mjesto premijera Republike Hrvatske 2020. godine našli su se Plenković i Bernardić i svi već znamo da je HDZ-ovac uvjerljivo pobijedio. Bernardić je dao ostavku šefa SDP-a te ga od tada javnost nije vidjela.

Iako je intrigirao javnost svojim ljubavnim životom i političkim gafovima, Jutarnji list je doznao kako će Bernardić uskoro osnovati svoju stranku.

Bivši SDP-ovci predvođeni Davorom Bernardićem ovog će mjeseca osnovati udrugu, a ona bi do kraja ove godine trebala prerasti u političku stranku.

Davor Bernardić ima velike političke planove Izvor: Marko Lukunić/PIXSELL


'Proces stvaranja nove stanke trebao bi se odvijati u dva koraka - sad već u siječnju, kad počne novo zasjedanje Sabora, namjeravamo osnovati udrugu, a zatim do kraja ove godine i stranku. I udruga i kasnije stranka u nazivu će nositi riječ socijaldemokrati, ali puni naziv udruge ne mogu otkriti', reklo je anonimno lice iz reda socijaldemokrata za Jutarnji list.

Ovih dana završavaju posljednje pripreme za osnivanje spomenute udruge.

'Ovih se dana završavaju i bruse osnivački akti udruge. Vjerojatno već ovaj tjedan, pozvat ćemo na brifing novinare kako bismo ih upoznali s planiranim potezima. Stvaranje stranačke infrastrukture je spor i mukotrpan posao i ne bismo htjeli biti od onih stranaka koje su plesale samo jedno ljeto. U odnosu na te stranke koje su brzo nestajale, imamo niz prednosti - s 18 zastupnika najveći smo saborski oporbeni klub, što nam daje vidljivost na nacionalnoj političkoj sceni, imamo potpredsjednika Sabora i predsjednička mjesta u sedam saborskih odbora i vrlo smo homogeni', zaključio je izvor za Jutarnji list.

Ovim potezom Bernardić će pokušati uzdrmati političku scenu, a nama ostaje da vidimo kako će se situacija odvijati.

Povezane vijesti

Magazin

Royals