Kći trećeg hrvatskog predsjednika, Lana Josipović, bila je samozatajna i izbjegavala je medijsku eksponiranost i svjetla reflektora.

Tijekom predizborne kampanje Ive Josipovića bila je u sjeni, a nakon proglašenja da joj je tata novi hrvatski predsjednik, postala je popularna te su se i mediji i publika raspitivali o atraktivnoj plavuši.

Odmah nakon pobjede Josipovića na izborima, na društvenoj mreži Facebook osvanula je grupa obožavatelja Lane Josipović. U grupu pod nazivom 'Lana Josipović – prva kći Hrvatske' u koju se priključio veliki broj obožavatelja, ostavljali su pozitivne komentare. Tamo su se mogli pronaći lijepe želje, čestitke pa i pokoji flert.

Lana Josipović, kći Ive Josipovića, nikada nije voljela medijsku pažnju
HINA/Pixsell 

Ona je tada pohađala četvrti razred Matematičke gimnazije u Zagrebu, MIOC i bila je odlikašica. Prijatelji iz školskih klupa su je opisivali kao simpatičnu i duhovitu djevojku, s velikom željom za obilaskom svijeta. Tada je u slobodno vrijeme išla na ples i u školu stranih jezika. Kolege su govorili da je vrhunska matematičarka, a od oca je naslijedila dobar osjećaj za glazbu, zato što i sama svira klavir.

Lana je vrlo privržena ocu zato što je jedinica pa su joj često govorili da je 'prava tatina kći'.

Danas ne koristi niti jednu društvenu mrežu osim LinkedIn-a pa smo tako došli do saznanja kako mlada plavuša danas uspješno predaje kao asistent profesor na ETH Zurich federalnom institutu za tehnologiju.

Naime, to je Sveučilište za tehnologiju, znanost i menadžment čije je sjedište u svijetu s 31 Nobelovom nagradom. Albert Einstein je bio najpoznatiji sveučilišni suradnik.

Ivo Josipović i Lana Josipović na inauguraciji
POOL/Pixsell 

Također, otkrili smo da mlada Lana uskoro drži seminar, točnije 11. ožujka 2022. godine, ali otvorenost široj publici nije dozvoljena, već samo studentima.

Budući da dolazi iz uspješne obitelji, ne čudi što je otišla smjerom predavanja na Sveučilištu i proširila vidike van Lijepe naše.