Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I TO PUŠTAJU TINEJDŽERIMA? Evo kako se Zendaya opravdava nakon nove pljuske na račun Euphorije

Zašto su fanovi Euphorije ljuti na redatelja i što se to događa u prvoj epizodi?

Zendaya tumači lik Rue u seriji Euphoria. Izvor: Instagram (@euphoria)

Prošle su dvije godine otkako je na streaming servise prvi put sletjela tinejdžerska serija za odrasle, Euphoria.

Bučna, puna drame, seksa, droge i pametnih telefona.

Serija se na prvu činila kao da je namijenjena mlađem uzrastu, no kako gledate seriju shvaćate da je ona sve samo ne namijenjena mlađoj publici. Eksplicitne scene drogiranja i seksa te kompleksna stanja likova u seriji neki su od razloga zašto ne biste trebali djeci dopustiti da samostalno gledaju ovu seriju. 

Redatelj Sam Levinson se nakon uspješne prve sezone, odlučio za dvije specijalne epizode koje su snimljene za vrijeme lockdowna, zbog čega u specijalima nema puno likova. 

Glavni fokus cijele serije je tinejdžerska psiha koja proživljava slomljena srca i pretrpljene traume.Rue (Zendaya) i Jules (Hunter Schafer) ne uspijevaju navigirati svoj ljubavno-prijateljski odnos, no sve završava tako da Rue upoznaje svog sponzora u odvikavanju, a Jules se vraća svojoj psihoterapeutkinji. Čini se kao sretan kraj. 

Druga sezona je nešto posve neočekivano i pomalo psihodelično. 

Prvi dio uvodne epizode je gangsterski film u malom. U flashbacku saznajemo o prošlosti lokalnog dilera droge, Fezca (Angus Cloud), i njegovog misterioznog tetoviranog mlađeg brata Asha. Odgojila ih je baka gangster u stilu Scarfacea (poster na zidu to eksplicitno pokazuje), ona vrsta žene koja prihvaća bebu kao zalog u dogovoru. 

Drugi dio uvodne epizode je kućna proslava nove godine. Tijekom te proslave saznajemo što je sa Maddy (Alexa Demie), Cassie (Sydney Sweeney), Nateom (Jacob Elordi) i Kat (Barbie Ferreira). Cassie i Nate se iznenada spetljaju i samim time zapletu mrežu odnosa jer je Nateova bivša cura Maddy, najbolja prijateljica s Cassie.

Sve u svemu, drame eskaliraju. 

Također, eskaliraju i scene seksa, droge i alkoholiziranja. Nasilja ima više nego ikad, a katkada vam se učini da je u svakoj sceni prisutan barem tračak besmislene okrutnosti koja vas tjera da se osjećate zatočeno, baš kao i likovi u seriji. 

Prva epizoda posebno naglašava psihu nesigurne Cassie koja se nakon prekida s dečkom ne zna nositi sama sa sobom pa radi najveću pogrešku do sada. Spava s dečkom najbolje prijateljice, neupitno toksičnim Nateom. Cassie je u ovoj epizodi također izložena golotinji koje ne nedostaje.

Likovi dolaze u prekomjerni kontakt s drogom, alkoholom, golotinjom, nasiljem i seksom. Također, čini se da odluke koje čine neće dobro utjecati na njih u budućnosti. 

Kao što znamo, nakon prve sezone, gledatelji su na društvenim mrežama pisali kako je serija u njima budila okidače za nezdrava ponašanja i psihološke poremećaje. Reakcije su uzete u obzir tako što su scenaristi prije produkcije svake epizode naznačili da je u epizodi osjetljiv sadržaj. 

Publika je bila posebno iznenađena kada su shvatili da je kvantiteta osjetljivog sadržaja drastično povećana u drugoj sezoni. Upravo zbog toga, glavna zvijezda serije Zendaya je odlučila na Instagramu podijeliti upozorenje.

Zendaya se oglasila nakon loših komentara fanova serija Euphoria.
Zendaya
Izvor: Profimedia

'Znam da sam to već rekla, ali želim svima ponoviti da je Euphoria za zrelu publiku', napisala je. 'Ova sezona, možda čak i više nego prošla, duboko je emotivna i bavi se temama koje mogu biti triggeri koje je teško gledati. Gledajte je samo ako se osjećate ugodno. Vodite računa o sebi i znajte da ste u svakom slučaju voljeni i da još uvijek osjećam vašu podršku', napisala je Zendaya. 

Povezane vijesti

Magazin

Royals