Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PROKLETSTVO ŽENA MONEGAŠKE OBITELJI: Nesretna ljubav ove princeze podsjeća na priču tužne Charlene

Princeza Alice i princ Albert I. su se vjenčali 1889. nakon što je umro njegov otac koji nije odobravao njihovu vezu, a ona je bila prva Amerikanka koja se udala u monegašku kraljevsku obitelj. Grace Kelly je to uspjelo 31 godinu kasnije.

Princeza Charlene proslavila je rođendan u psihijatrijskoj bolnici Izvor: Profimedia

Javnost diljem svijeta zabrinuto prati situaciju princeze Charlene (43), a oni upućeniji u monegašku kraljevsku obitelj kažu da ih podsjeća na jednu od njezinih 'prethodnica' koja nije toliko poznata kao pokojna holivudska zvijezda Grace Kelly.

Riječ je o američkoj nasljednici Alice Heine koja se udala za princa Alberta I. 1889. godine. Alice je rođena 10. veljače 1858. u New Orleansu i uživala je u privilegiranom djetinjstvu kao kći imućne majke i oca bankara. Družila se s pripadnicima visokog društva u Francuskoj četvrti gdje su bili mnogi klubovi i restorani, a bila je poznata po bogatom noćnom životu.

Princeza Alice zaljubila se u princa Alberta I. nakon što je njen prvi suprug tragično stradao. Izvor: Profimedia

Kada je počeo Američki građanski rat u travnju 1861., Alice se s obitelji preselila u Pariz, gdje su se njezini roditelji družili s carom Napoleonom III. i njegovom suprugom, caricom Eugenijom. Supružnici su bili i njeni kumovi.

Kao 17-godišnjakinja Alice je upoznala vojvodu od Richelieua, Maria Odeta Armanda Aimablea Chapella de Jumilhaca za kojeg se udala 27. veljače 1875. Pet godina kasnije njezin suprug je tragično stradao pa je Alice ostala sama s djecom.

Budući da se kretala u visokom europskom društvu zahvaljujući svom bogatstvu, upoznala je monegaškog princa Alberta I. s kojim se brzo zbližila. No njegov otac, princ Charles III., nije odobravao njihovu vezu pa je par morao čekati osam godina, odnosno do njegove smrti 1889. da bi se vjenčali. Alice je odmah postala popularna u Monaku zbog svoje očite ljubavi prema Albertu I. i svog bogatstva i glamura.

Princeza Alice i princ Albert I. vjenčali su se tek nakon osam godina ljubavi jer njegov otac nije odobravao njihovu vezu. Izvor: YouTube screenshot MonacoInfo

Povjesničari tvrde da su se supružnici zaista voljeli. 'Princ je bio jako zaljubljen u princezu Alice. To je bio jedan od prvih brakova iz ljubavi u Monaku', istaknuli su.

Ipak, njihova ljubavna bajka nije potrajala i nije imala sretan završetak. Albert I. je često varao Alice, a ona mu se osvećivala aferama s drugim muškarcima. Kako neki tvrde, par se istinski volio, no udaljio se zbog različitih interesa.

Alice je bila strastvena prema umjetnosti, dok je princ volio proučavati ocean. Razdvojili su se 1902., ali ostali su u braku. Situaciju im je olakšalo i to što nisu imali zajedničku djecu nego onu koju su dobili s prvim supružnicima. 

Princeza Alice je bila prva Amerikanka koja je postala dio monegaške kraljevske obitelji. Izvor: YouTube screenshot MonacoInfo

Princeza je pobjegla od nesretne ljubavi u London gdje je živjela u apartmanu u luksuznom hotelu i družila se sa suprugom britanskog kralja Edwarda VII., kraljicom Alexandrom. Preminula je 1925., tri godine nakon princa Alberta I., a bila je prva Amerikanka koja je postala dio monegaške kraljevske obitelji.

31 godinu kasnije je to uspjelo holivudskoj divi Grace Kelly koja je tragično preminula. Alicein život je podsjetio mnoge i na princezu Charlene jer je i ona zbog nesretne ljubavi bila prisiljena otići živjeti u inozemstvo. 

Povezane vijesti

Magazin

Royals