Nekadašnja finalistica natjecanja za Miss Italije, Ambra Gutierrez, zadobila je pozornost svjetskih medija nakon što je kao malodobna djevojka završila na jednoj od zabava tadašnjeg talijanskog premijera Silvija Berlusconija.

Ambra tada nije mogla ni slutiti da će joj odlazak na tu zabavu promijeniti život. Medijska 'bunga bunga' bomba koja je eksplodirala nakon što je Ambra policiji prijavila prostituciju kojoj je svjedočila na toj zabavi, promijenila je tijek njezine manekenske karijere.

Silvio Berlusconi optužen je da se na svojim 'bunga bunga' zabavama zabavljao s maloljetnim djevojkama.
Profimedia 

Postala je jedan od glavnih svjedoka u suđenju 2011. godine u kojima je bivši talijanski premijer optužen da je na razvratnim zabavama često uživao u društvu maloljetnih prostitutki.

Na sudu je rekla kako je joj je Berlusconi zaprijetio da joj je 'karijera završena' kada je odlazila sa zabave na kojoj ju je talijanski premijer dirao po stražnjici. Novinari su je razvlačili po medijima dovodeći u pitanje njezinu vjerodostojnost, te se Ambra preselila u Ameriku nakon što je Silvio Berlusconi na kraju oslobođen optužbi.

Sreća nije dugo trajala i Ambra se 2015. našla usred još jednog seks skandala. Bila je među prvim žrtvama koja
je imala hrabrosti policiji prijaviti moćnog američkog producenta Harvey Weinsteina koji je tri godine kasnije osuđen za
seksualno zlostavljanje žena i maloljetnih djevojaka. 

Havey Weinstein osuđen je na 23 godine zatvora zbog silovanja i seksualnog zlostavljanja.
Profimedia 

Gutierrez je policiji ispričala kako ju je filmski mogul neprimjereno dirao i pokušao prisiliti na seks dok su zajedno pregledavali njezin portfolio, te je pristala nositi 'bubu' s kojom je policija kasnije prisluškivala njihove razgovore.

Noseći uređaj za snimanje ispod majice, Ambra se zaputila na još jedan sastanak s Weinsteinom. U hodniku ispred njegove hotelske sobe, Ambra je uspjela izvući priznanje iz Weinsteina koje je kasnije iskorišteno protiv njega na sudu.

Zahvaljujući prikupljenim dokazima i svjedočanstvima preko 80 žena, uključujući brojna poznata imena iz filmske industrije, Weinstein je osuđen na 23 godine zatvora zbog silovanja i seksualnog zlostavljanja žena.

Gutierrez se pojavljuje u prvoj epizodi HBO-ove dokumentarne emisije 'Catch and Kill: The Podcast Tapes' koja prati
novinarsku istragu o Harveyu Weinsteinu koja je na kraju dovela do pokretanja službene policijske istrage protiv filmskog producenta.

Manekenka filipinsko talijanskog porijekla danas živi u Miamiju, te je posvetila veliki dio svojeg vremena humanitarnom radu.

I dalje se aktivno bavi modelingom, a kako izgleda danas možete pogledati u galeriji ispod.

Instagram, Instagam Ambra Gutierezz