Slavna glumica Angelina Jolie dala je rijedak intervju u kojem je govorila o svom bivšem supruguBrad Pittu, s kojim mu se još uvijek sudi zbog skrbništva nad djecom, te o holivudskom silovatelju Harveyju Weinsteinu.

Angelina (46) je rekla da ju je Weinstein napao i da je Pitt za to znao i da su se oko toga posvađali. Svjetski mediji prenijeli su ovu vijest kao šokantnu, a onda ju je objavio i sam Weinstein!

Taj dio intervjua započeo je pitanjem ima li Jolie, dobitnica Oscara, dojam da su se njezina prava uvijek poštivala.

Angelina Jolie
Profimedia 

'Mislim da je moja majka učinila mnogo o tome kako se osjećam i koja prava imam. Ali znate, počela sam raditi rano kako bih joj pomogla platiti račune. A ja nisam bila svjesna toga kako me treba tretirati. Bila sam djevojčica koja nije rođena sa sviješću o nekim pravima i zaštiti, mislila sam da su to stvari za koje se treba boriti. A kad se borite se za njih, ponekad vas ljudi gledaju kao ‘tešku’ osobu', rekla je.

'Žene često misle da su pobjegle od napada ako su fizički otišle. Ako izađete iz sobe, mislite da je pokušao nešto, ali nije uspio, zar ne? Ali istina je da su i sami pokušaj i iskustvo pokušaja, napad sam po sebi', rekla je glumica za Guardian.

Angelina Jolie
Profimedia 

Na pitanje što se točno dogodilo s Weinsteinom, dala je poduži odgovor.

'To je bila zlouporaba mojih prava. Nije to bio flert, već situacija od koje sam morala bježati. Izbjegavala sam ga i upozoravala druge djevojke. Sjećam se da sam sve ispričala Johnnyju, mom prvom suprugu, i da je bio divan. On je proširio priču svojim prijateljima, rekli su svim djevojkama, nikad nemojte biti sami s Harveyjem u sobi. Dobila sam ponudu za snimanje filma 'Avijatičar', i odbila je jer je on bio uključen u projekt. Nikad više nisam radila s njim, ali Brad je radio, i bilo mi je teško zbog toga', rekla je.

harvey weinstein
Story 

Naime, 2009. godine Brad Pitt glumio je u filmu 'Prokleti' Quentina Tarantina kojeg je koproducirala Weinsteinova tvrtka. Zatim je, tri godine kasnije, Brad Pitt otišao kod Harveyja i zamolio ga da distribuira i producira film 'Killing them softly'.

Angelina kaže da je to shvatila kao poricanje seksualnog napada koje je doživjela.

angelina jolie i brad pitt
Profimedia 

'Svađali smo se oko toga, naravno da me povrijedilo. Znao je da me Harvey napao i radio je s njim', rekla je glumica. Angelina se tada nije pridružila Bradu na promotivnim događajima za projekt. Sedam godina kasnije, par se razveo.

Weinstein, koji trenutno služi 23-godišnju zatvorsku kaznu zbog višestrukih napada i silovanja, negira Angelinine tvrdnje.