Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JEDNA STVAR BEZ KOJE KRALJEVSKA OBITELJ NE IDE NIGDJE: Morbidno pravilo uvela je kraljica zbog osobne traume

Autor Ena Domić

Kraljevska obitelj ima niz pravila i tradicije kojih se mora pridržavati, a jedno pravilo se mora pridržavati kada se pakirate na odmor ili poslovno putovanje.

 Kraljica Elizabeta II. svugdje sa sobom nosi crninu Izvor: Profimedia

Kraljevska obitelj ima niz pravila i tradicije kojih se mora pridržavati, a jedno pravilo se mora pridržavati kada se pakirate na odmor ili poslovno putovanje, piše The Sun.

Osim što tijekom poslovnog puta ili godišnjeg odmora za svaku prigodu moraju imati određenu odjevnu kombinaciju, u koferima im je obavezna i jedna crna kombinacija. Bez obzira kamo idu i koliko dugo, moraju nositi i crnu odjeću, ako se dogodi da netko od članova obitelji pogine, kako bi imali spremnu odjeću.

Povezane vijesti

Navodno je ovo pravilo uvela sama kraljica Elizabeta, čiji je otac preminuo dok je bila na putu za Keniju. Sa sobom nije imala crnu odjeću i našla se u nezgodnoj situaciji jer u razdoblju žalosti svi članovi kraljevske obitelji moraju nositi crno.

U toj situaciji kraljica je inzistirala da joj se u Keniju donese crna odjeća jer nije htjela pokazati svoje ljude u odjeći koja nije crna nakon izlaska iz aviona.

Podsjetimo, Elizabeta će u veljači proslaviti 70 godina na tronu. Tamo je stigla 6. veljače davne 1952. godine, a krunidbu je imala 2. lipnja sljedeće godine.

 Kraljica Elizabeta za smrt saznala je dok je bila na putovanju Izvor: Profimedia

U trenutku rođenja, kraljica je bila treća u nasljednom nizu, iza strica Eduarda i svog oca Alberta, odnosno Đure VI. Njeno rođenje je izazvalo veliki interes javnosti, no nitko nije vjerovao da bi upravo ona mogla postati kraljica. Naime, njen stric Eduard je bio prijestolonasljednik za kojega se vjerovalo da će postati kralj i imati potomstvo koje će ga naslijediti.

Eduard je to postao 20. siječnja 1936., odmah nakon smrti Elizabetinog djeda Đure V., no abdicirao je 11. prosinca 1936. zbog Wallis Simpson koju nisu prihvaćali jer je bila razvedena.

Pošto Elizabetini roditelji nisu imali sinova, to je značilo da bi Elizabeta postala kraljica u svakom slučaju.

Povezane vijesti

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image