Sestra našeg rukometnog izbornika Hrvoja Horvata, Vanja Horvat, bodrila je svojeg brata s tribina na sinoćnoj utakmici Hrvatske protiv Danske.

Bivša gospođa Mamić bodrila je rukometnu reprezentaciju u društvu Hrvojeve supruge Aleksandre, no nažalost, naši Kauboji su doživjeli poraz. Sudeći po fotografijama, dame su na tribinama ostavile srce, ali i živce.

Hrvoje ljubi pravnicu već 22 godine, a osim sina Borne, imaju i kćer Taru. Hrvoje je jednom prilikom za Story otkrio kako su se upoznali.

Vanja Horvat poznatija je kao bivša suprga Zorana Mamića
Sanjin Strukić/PIXSELL 

'Upoznali smo se na Pagu, u Staroj Novalji. Nismo bili blizu sportskih terena kad smo se sreli pa možda zato i nema neke sportske poveznice’, rekao je. Bez obzira na to što mu supruga nije sportašica, njihova djeca su, čini se, ljubav prema sportu naslijedila od oca.

‘Kći ima 11 godina, četvrti je razred i trenirala je rukomet. Prekinula je zbog korone, ali trenutačno je na jahanju. Tetka joj je prenijela ljubav prema konjima i vidjet ćemo u kojem će se smjeru ona razvijati. Sin ima šest godina i pun je energije, sportaš, trenira taekwondo. Dobro je da djeca u ranim godinama razvoja iskuse takav bazni borilački sport, no rano je za usmjeravanje, neka sve ide svojim tokom’, rekao je Hrvoje.

Vanja i Aleksandra Horvat
Sanjin Strukic/PIXSELL 

‘Uz obitelj, s njima sam potpuno opušten. Kad sam s djecom, potpuno podjetinjim. Žena mi često kaže da sam joj ja najveće dijete i najveći problem u kući. Uz njih zaboravim sve pritiske, stresove… Jako volim boraviti u Staroj Novalji, to mi je centar svijeta, tu smo se svi našli - i žena i djeca. Svaki slobodan trenutak volimo provesti tamo. Kum i mnogo mojih prijatelja je odande i već me smatraju domaćim. Uz ribolov i ronjenje jako volim prirodu pa smo često u šumi, zelenilu’, rekao je izbornik u intervjuu.

S druge strane, Vanja je nekada bila udana za Zorana Mamića s kojim ima dvoje djece, no par se razveo nakon 17 godina braka. Vanju nazivaju i 'najzgodnijom hrvatskom bakom', jer joj je kći Nina podarila unuku Vitu.

Vanja je posljednjih godina u sretnoj vezi s poduzetnikom Mladenom Veberom. S njim je vezu započela početkom 2018. godine, a par je i zaručen.