Neki dan smo pisali o slavnima koji se mogu pohvaliti da su ili članovi Mense ili ostvarili prilično zapanjujuće rezultate na njihovim testovima.

Ipak, ne treba biti član Mense kako bi zaključili koliko je netko inteligentan. Puno je poznatih iz regije koji su bili i uporni, nisu prepuštali stvar slučaju, pa su završili jedan ili više fakulteta, ako im umjetnička karijera krene po zlu.

Zanimljivo je bilo i doznati i koje su srednje škole završile neke od najpoznatijih regionalnih zvijezda kojima je ipak pjevačka karijera postala ona primarna.

Zdravko Čolić

Zvijezde koje su završile fakultet
Instagram 

Samo jedan od njih je ZdravkoČolić kojem je bilo važno da završi Ekonomski fakultet u Sarajevu jer nije mislio da će se glazbom baviti toliko dugo i toliko uspješno.

Neda Ukraden

Neda Ukraden
Damir Spehar/PIXSELL 

Neda je završila čak dva fakulteta, Pravni fakultet u Sarajevu i Filozofski fakultet - odsjek engleski jezik i književnost. Uvijek napominje kako je ponosna na fakultetsko obrazovanje, ali da joj je karijera pjevačice dosta odmogla u studiranju.

Žarko Potočnjak

Zvijezde koje su završile fakultet
Robert Gašpert 

Pokojni ŽarkoPotočnjak bio je jedan od obrazovanijih hrvatskih glumaca. U Zagrebu je studirao brodogradnju, no nije je završio jer je shvatio da je njegov pravi poziv Akademija dramskih umjetnosti, čiju je diplomu i stekao.

Remi

Zvijezde koje su završile fakultet
alessia stelko 

Mirela Priselac Remi iz Elementala završila je engleski i španjolski jezik te književnost na zagrebačkom Filozofskom fakultetu. U srednju školu išla je u gimnaziju, 2. u Križanićevoj. Pošto je bila odličan učenik, bila je oslobođena mature. U 2. razredu srednje škole otkrila je rap i crtala grafite.

DJ Krmak

Goran Žižak, poznatiji kao DJKrmak jedna je od najobrazovanijih ličnosti sa domaćih prostora, ima čak tri završena fakuleteta: Pravni, Filozofski i Pravoslavni bogoslovski. Mediji su često pisali o tome da je jedan od najobrazovanijih s domaće javne scene, no on to nikad nije demantirao niti potvrdio.

Momčilo Bajaga

Zvijezde koje su završile fakultet
Story 

Momčilo Bajaga je na Filozofskom fakultetu studirao jugoslavenski i svjetsku književnost.

Đorđe Balašević

Zvijezde koje su završile fakultet
Facebook 

Na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu pokojni ĐorđeBalašević je diplomirao na odsjeku geografije.

Zvijezde sa srednjom stručnom spremom

NivesCelzijus završila je prirodoslovno matematičku, 13. gimnaziju u Zagrebu. Nakon završene Osnovne škole u splitskim Pujankama, Severina je upisala bibliotekarsku školu, pišu 24sata, a u trećem razredu, upisala je Glazbenu školu Josipa Hatzea koju nikad nije završila jer je otišla na prvu turneju u Australiju. Već je s 14 godina počela zarađivati kao pjevačica.

Zanimljiva je i stručna sprema zvijezda iz susjedne zemlje. Tako malo tko zna da je Ceca završila srednju veterinarsku, i to smjer svinjogojstvo.

LepaBrena je završila srednju školu za turističkog vodiča, kao i JelenaKarleuša, a DinoMerlin ima bravarski zanat. Ipak, Brena je pohađala turizam na Prirodno-matematičkom fakultetu, no nije poznato je li ga ikad završila.

EdoMaajka završio je srednju Metalsku školu u Zagrebu, a 1998. godine upisuje se na Policijsku akademiju u Tuzli. SekaAleksić tako je, recimo, završila školu za njegu ljepote, a školovala se za frizera.