S njima smo se rodili, rasli, uživali u njihovim nastupima, a njihove smrti nas nerijetko šokiraju. Ulaze nam u domove pa se osjećamo kao da smo izgubili člana obitelji. Ovo su smrti slavnih koje su nas šokirale u siječnju ove godine.

Prva glumica čija nas je smrt šokirala zapravo nije umrla u ovoj već na Staru godinu. Riječ je o legendarnoj glumici Betty White koja je preminula svega pola mjeseca prije nego što je trebala proslaviti svoj 100. rođendan.

Ništa bolje nije počela ni 2022. Američki redatelj Peter Bogdanovich, porijeklom iz Srbije, preminuo je 6. siječnja. Imao je 82 godine, a proslavili su ga filmovi 'The Last Picture Show' i 'Paper Moon'. Bio je jedan od najvažnijih holivudskih filmaša. Osim što je bio redatelj, povremeno se pojavljivao i kao glumac, primjerice u seriji 'Obitelj Soprano' te filmu 'Kill Bill'.

Legendarni glumac Sidney Poitier preminuo je 6. siječnja s 94. godine. Iza sebe je ostavio 71 godinu dugu karijeru, a najpoznatiji su mu filmovi ‘Pogodi tko dolazi na večeru’, ‘U vrelini noći’, te ‘Ljiljani na polju’. Za ovaj posljednji dobio je Oscara za najboljeg glumca i tako postao prvi Afroamerikanac koji je dobio tu nagradu, kao i prva Oscarom nagrađena osoba s Bahama.

Sidney Poitier prvi je Afroamerikanac nagrađen Oscarom
Profimedia 

Najdraži američki tata, Bob Saget, iznenada je preminuo 9. siječnja u 66. godini. Glumac je bio najpoznatiji po ulozi Dannyja Tannera u seriji 'Puna kuća te kao voditelj showa Šaljivi kućni video. Saget je pronađen mrtav u sobi u hotelu Ritz-Carlton Orlando. Iz šerifova ureda su potvrdili da se ne radi o sumnjivoj smrti, niti da je povezana s drogom.

Francuski glumac Gaspard Ulliel poginuo je 19. siječnja u teškoj skijaškoj nesreći u Savoji. Imao je samo 37 godina, a preminuo je od posljedica zadobivenih ozljeda nakon što se bez kacige zabio u drugog skijaša na raskrižju dvije staze. Glumac je trebao igrati glavnu ulogu u novom Marvelovom serijalu Moon Knight, jednom od najiščekivanijih 2022. godine.

Gaspard Ulliel poginuo je na skijanju
Profimedia 

Njemački glumac Hardy Krüger preminuo je 19. siječnja u 94. godini. Najpoznatiji je bio po ulozi u filmu 'Nedostižni most' u kojem je glumio sa Seanom Conneryjem, Michaelom Caineom, Robertom Redfordom, Anthonyjem Hopkinsom i Geneom Hackmanom. Glumio je i njemačkog pukovnika Kranzera u filmu 'Bitka na Neretvi'.

Komičar Louie Anderson preminuo je 21. siječnja nakon bitke s rakom krvi. Imao je 68. godina. Anderson je glumio u seriji 'Baskets', a najpoznatiji je po ulozi u filmu 'Princ otkriva Ameriku'.

Pjevač Aki Rahimovski preminuo je 22. siječnja u 67. godini. Glazbeniku su prije smrti u jednoj zagrebačkoj klinici operacijom ugradili četiri stenta. Svi su se nadali kako je to kraj njegovih ozbiljnih zdravstvenih problema. Nakon što je izašao iz bolnice, vratio se u Sloveniju gdje je živio s djevojkom i kćeri.

Miss Amerike 2019., Cheslie Kryst preminula je u dobi od 30 godina. Vlasti su potvrdile da je Cheslie okončala svoj život u nedjelju u New Yorku gdje je živjela u stanu na devetom katu. Prije smrti je viđena na terasi na 29. katu.

Sve slavne koji su nas napustili u siječnju pogledajte u galeriji.

Profimedia Smrti slavnih u siječnju